Canan Karatay’dan ramazan pidesine onay çıktı! Böyle yiyin deyip nedenini açıkladı
Ekmeğe karşı olan ünlü profesör Canan Karatay, ramazan pidesi tüketmeye onay verdi. Karatay, pidenin nasıl yenmesi gerektiği konusunda dikkat çeken bir tavsiyede bulundu.
Beslenme konusundaki açıklamalarıyla dikkat çeken profesör Canan Karatay, kendi youtube kanalında yayınladığı video ile sahurda nasıl beslenmek gerektiğini anlattı. Karatay, ramazan pidesiyle ilgili öneriler sundu. İşte ünlü profesörden açıklamalar…
Sahura su içmekle başlamalıyız. Su, uyumakta olan sindirim sisteminin tekrar devreye girmesini sağlayan bir uyarı…
Sahurda bol zeytin, tereyağı ve peyniri gönül rahatlığıyla tüketebiliriz. Gün boyu dinç ve güçlü olmak için yumurta son derece önemli. Yumurtayı menemen olarak tüketebiliriz. İmkanınız varsa pastırmalı veya sucuklu bir omlet yapıp yiyebilirsiniz.
Baharın gelmesiyle beraber ışgın tezgahlarda yerini aldı. Dünyanın en güzel sebzesi olan ışgınla bir omlet hazırlayabiliriz. Bu muhteşem sebze, vücudun C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar.
Kahve vücuttan suyu attığı için kuruluk yapar, gün boyu aç kaldığımız için baş ağrılarına sebep olur. Kahveyi sahurda değil, iftarda içmeliyiz. Sonrasında ise bol su tüketmeliyiz.
Ramazan pidesi yemeden olmaz. Sahurda ve iftarda avuç içi kadar yiyebiliriz. Pideye bol zeytinyağı veya tereyağı sürebiliriz. Pideyi köy tereyağı veya soğuk sıkım zeytinyağı ile beraber tükettiğimiz zaman, pidede bulunan zararlı etkileri azaltmış oluyoruz.
Kimse kusura bakmasın, eski pideler artık kalmadı. Ekmek hamurunu bize pide olarak sunuyorlar. Bu ramazan pidesinden aşırı tüketmek mideyi ve bağırsakları yorar, kabızlık yapar. Un ve glüten bağırsakları bozar. Yememek daha doğru ama yemeden yapamıyorum diyorsanız avuç içi kadar yeterli.
Belirttiğim gibi üzerine bol tereyağı veya zeytinyağı tüketerek yiyebilirsiniz. Boş kalmış mide enzimsiz çalışmaz, bunun için yağa ve proteine ihtiyacımız var. Protein olarak da sahurda yumurta, şirden mayalı peynir ve kelle paça tüketebiliriz.
