Canan Karatay’ın güzellik sırrı: Sivilceleri anında yok eden sabun, gece yatmadan sürmeniz yeterli!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay’ın güzellik sırrı: Sivilceleri anında yok eden sabun, gece yatmadan sürmeniz yeterli!

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Havaların bir ısınıp bir soğumasından kaynaklı yüzümüzde kuruluk ve sivilcelenmeler görülebilir. Bu sivilceler hem vücudu kurutur hem de leke oluşturabilir. Bu tarz durumlar yaşıyorsanız bu sabunu mutlaka gün içerisinde kullanın. Canan Karatay güzellik sırrını paylaştı. Onlarca para vermeden cildiniz bebek gibi parlasın. Gece yatmadan sürmeniz yeterli.

Canan Karatay güzellik formülünü paylaştı. Kuru ve lekeli cilt görünümünden kurtulmak istiyorsanız mutlaka zeytinyağı sabunu kullanın. Bu sabun sayesinde cildiniz ayna gibi parlayacak. İlaçlı ürünlere tonlarca para ödemenize gerek yok. 

CANAN KARATAY’IN GÜZELLİK SIRRI! SİVİLCELERİ ANINDA YOK EDİYOR 

Cilt bakımı oldukça meziyet isteyen bir işlemdir. Eğer doğru ürünü kullanmazsanız vücudunuzda istenmeyen görüntüler çıkabilir. Bunun için her zaman doğru ve doğal ürünler ilk tercih edilmesi gerekenlerin başında gelir. Canan Karatay’a göre, cildinizi bebek gibi yapacak ürün belli oldu. Zeytinyağı sabunu ile cildiniz ışıl ışıl parlayacak. 

Canan Karatay’ın güzellik sırrı: Sivilceleri anında yok eden sabun, gece yatmadan sürmeniz yeterli!

HEM TÜKETİN HEM DE CİLDİNİZE UYGULAYIN 

Zeytinyağı tüketimine oldukça önem veren Canan Karatay, beslenme düzeninin cilde oldukça etki ettiğini ifade etti. Cildin korunması ve yenilenmesi için zeytinyağının hem tüketilmesi hem de güzellik amacıyla kullanılması gerektiğini ifade eden Karatay, “Zeytinyağı sabunu cildin doğal yağ dengesini koruyan ve cildin nemlenmesini sağlayan en faydalı sabundur.” dedi. 

ZEYTİNYAĞININ CİLDE FAYADALARI NELER?

•    Nemlendirici etki: Zeytinyağı, cildi derinlemesine nemlendirip kuruluğu giderebilir. Doğal yağ asitleri ve E vitamini içeriği sayesinde cildin nem bariyerini güçlendirir ve su kaybını önleyebilir. Bu da cildin yumuşak, pürüzsüz ve nemli kalmasını yardımcı olabilir. Zeytinyağı içinde E vitamini dışında, A, D, K vitamini gibi cilt sağlığı için gerekli olan diğer vitaminler de bulunur.
•    Antioksidan koruma: Zeytinyağı, güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltarak cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Antioksidan özelliği olan diğer besin maddelerine kıyasla, zeytinyağında bulunan skualen adı verilen bileşikler, yüksek bir antioksidan özellik katar.
•    Anti-aging etki: Zeytinyağı, ciltteki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilir, yaşlanma belirtilerini önleyebilir ve cildin genç ve canlı görünmesini sağlayabilir.
•    Anti-inflamatuar etki: Zeytinyağı, ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir. Oleik asit adlı bileşen, zeytinyağının anti-inflamatuar özelliklerinden sorumludur. Zeytinyağı, bu özelliği sayesinde sivilce, egzama, dermatit gibi cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir.

Canan Karatay’ın güzellik sırrı: Sivilceleri anında yok eden sabun, gece yatmadan sürmeniz yeterli!


•    Yara iyileşmesi: Zeytinyağı, ciltteki yara iyileşmesini destekleyebilir. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde zeytinyağı, yara bölgesindeki iltihabı azaltabilir, enfeksiyon riskini önleyebilir ve cildin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilir. Zeytinyağı aynı zamanda, yara izlerinin görünümünü azaltabilir ve cilt dokusunu yenileyebilir.
•    Akne karşıtı: Zeytinyağı ile yapılmış sabunlar, akneye neden olan bakterileri öldürerek cildi akneden arındırabilir veya bu duruma karşı koruyabilir. Zeytinyağ bazlı sabunlar, nemlendirici etki sağladığından cildi kurutmaz.
•    Güneş hasarını azaltma: Zeytinyağı, güneşin neden olduğu cilt hasarını azaltabilir. Yüksek miktarda E vitamini içeriği, cildin güneş yanıklarına karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur. Zeytinyağı, cildi, kansere neden olan zararlı güneş ışınlarına karşı korumaya da fayda sağlayabilir.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...