Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 virüsünün ardından İngiltere’de yeni bir varyantın ortağa çıktığı ve ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. Vatandaşlar arama motorlarında “Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?” sorularının cevabını araştırmaya başladı. Peki, Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir? İşte o detaylar…

Covid-19 virüsünün yeni varyantının İngiltere’de yayıldığının duyulması ile vatandaşlar endişe ile arama motorlarında yeni varyant hakkında sorgulama yapmaya başladılar. Covid-19’un türevi olarak ortaya çıkan Eris nedir? Eris belirtileri nedir? soruları arama motorlarında araştırılırken virüsün yayılma hızı ile ilgili pek çok şey merak ediliyor. İşte eris virüsü hakkında merak edilenler ve detaylar…

Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

republicworld.com sitesinde yer alan bilgilere göre: Eris virüsü Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan ve tüm yaş gruplarından insanlara hızla yayılan koronavirüsün yeni bir çeşididir. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Eris, yüzde 39,4'le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus'tan sonra İngiltere'de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer, dünya genelinde Kovid-19 vakalarındaki artışın sürmesi sebebiyle durumu yakından izlediklerini bildirdi.

Bilim insanları Covid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin aynı anda vizyona girmesi ile milyonlarca kişinin sinemaya gitmesinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.

Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Vakalardaki son artışın temel nedeni henüz belirlenemezken, uzmanlar kötü havanın çok büyük bir rolü olduğunu söylüyor. MailOnline ile yaptığı bir röportajda, Warwick Üniversitesi'nden Profesör Lawrence Young, kötü havada sinema salonlarına gitmenin ve halka açık etkinliklere katılmanın virüse yakalanma olasılığının arttırdığını ifade etti.

Londra'daki Reading Üniversitesi'nden mikrobiyolog Dr. Simon Clarke, Daily Mail'e verdiği röportajda ise "Kovid değişmeye ve yeni koşullara uyum sağlamaya devam edecek" diye konuştu.

Eris virüsü ile ilgili çalışmalar henüz devam ederken bazı uzmanlar tedirginlik oluşturacak bir durum olmadığını söylüyorlar. Eris virüsü belirtilerinin Covid-19 belirtilerine yakın olduğu da söylenilenler arasında.


Kaynak:
republicworld.com, Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...