Depremden sonra astım atakları arttı: Afet bölgesindeki hastalar risk altında

- Güncelleme:
Depremden sonra astım atakları arttı: Afet bölgesindeki hastalar risk altında

SAĞLIK Haberleri

Türk Toraks Derneği  Dünya Astım günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, afet bölgesinde deprem sonrasında özellikle ilk bir ay astım ataklarının arttığını bildirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Atak riskinde; depremin oluşturduğu stresin yanı sıra ilaç tedavisinin aksaması, deprem kaynaklı çevresel kirleticilere maruz kalma ve enfeksiyonların rolünün etkili olduğunun vurgulandığı açıklamada “Astım, doğru tedavi planlaması ile her durumda kontrol edilebilir bir hastalıktır. Bu kontrolün sağlanmasında astım belirtilerini artıran faktörlerin belirlenmesi, bu faktörlerden korunmanın sağlanması ve düzenli takip altında tedavinin sürdürülmesi önem taşımaktadır” denildi. Dünya Sağlık Örgütüne göre bütün dünyada 339 milyon kişinin astımı olduğu tahmin edilmektedir ve dünyada her sene 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğu bilinmektedir.

r-956644,931547#

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...