Dünyanın konuştuğu hasta: Covid, HIV ve maymun çiçeği testi pozitif çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: News Medical
Dünyanın konuştuğu hasta: Covid, HIV ve maymun çiçeği testi pozitif çıktı

SAĞLIK Haberleri  / News Medical

İtalya’da bir adamın aynı anda maymun çiçeği, covid-19 ve HIV virüsü testi pozitif çıktı. 36 yaşındaki ismi açıklanmayan hastanın üç enfeksiyonu da taşıdığı bilinen tek vaka olduğu belirtildi.

İtalya'daki araştırmacılar, bir adamın maymun çiçeği, covid-19 ve HIV testlerinin aynı gün pozitif çıktığını söyledi. Söz konusu hastanın İspanya'ya yaptığı beş günlük bir geziden sonra üç enfeksiyonun vücudunda bulunduğu tespit edildi. 36 yaşındaki adam, vücudunun kasık bölgesinde ağrı, ateş, boğaz ağrısı, yorgunluk ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gidince gerçeği öğrendi.
 
29 Haziran’da belirti gösteren kişinin 2 Temmuz’da koronavirüs testi pozitif çıktı. 6 Temmuz’da ise yapılan testlerde maymun çiçeği, Covid ve HIV virüslerinin vücudunda bulunduğu tespit edildi.

ÜÇ ENFEKSİYONU TAŞIYAN TEK VAKA

Journal of Infection'da yayımlanan vaka raporuna göre, hastanın covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra sol kolunda kızarıklık meydana geldi. Birkaç gün içinde de adamın vücudunda da kabarcıklar belirdi. Bu belirtilerden sonra hastaya bir dizi başka test de yapıldı ve adamın covid-19 ve HIV pozitif testinin de pozitif çıktığı açıklandı.

UZMANLAR ‘BU OLASILIĞA HAZIRLANMALI’ DİYEREK UYARDI

Catania Üniversitesi’nden araştırmacılar, vakanın maymun çiçeği ve covid-19 semptomlarının nasıl ‘üst üste gelebileceğini’ gösterdiğini ve enfeksiyonların birlikte görülebileceğini doğruladığını söyledi. Uzmanlar şimdiye kadar bildirilen maymun çiçeği, koronavirüs ve HIV virüsünün aynı anda bulunduğu 'bilinen' tek vaka olduğunun altını çizdi.

Öte yandan araştırmacılar, covid-19 ve maymun çiçeği vakaları artmaya devam ederken sağlık sistemlerinin bu olasılığa hazırlanması gerektiğini belirtti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: News Medical
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...