Horlama, Covid-19’da risk faktörü

Düzenleyen:
Horlama, Covid-19’da risk faktörü

SAĞLIK Haberleri

En sık görülen belirtisi horlama olan uykuda solunum durmasının spesifik belirtileri olmadığı için hastaların yüzde 90’ının hastalıklarından habersiz olduğunu söyleyen Yataş Uyku Kurulu Uzmanı Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak “Uyku apnesi hem gece boyunca oksijen düzeyini düşürdüğü hem de hastaların obez ve diyabet olması sebebiyle Covid-19’un ağır seyretmesine ve sonuçların ölüme kadar gitmesine sebep oluyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gece baş ve göğüste terleme ve sık tuvalete gitme çoğunlukla prostat ve diyabete bağlansa da gündüz yorgunluk ve uyku hali ile birlikte görüldüğünde uyku apnesinden şüphelenilmesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Kaynak “Bu kişilere çok dikkat edilmesi gerekir. Zira bu hastalarda hipertansiyon, diyabet ve damar tıkanıklıklarına ve diğer komplikasyonlara daha sık rastlanır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...