İçtiğiniz sigara çocuğunuzu astım yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İçtiğiniz sigara çocuğunuzu astım yapıyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

KOAH Hastaları Derneği Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mecit Süerdem uyardı, anne babaları sigara içen çocuklarda alt solunum yolu enfeksiyonları daha sık sık görülüyor...

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Çocuklarda ve gençlerde astım sıklığının arttığını söyleyen KOAH Hastaları Derneği Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mecit Süerdem “Pasif içicilikten en çok çocuklar etkilenmektedir. Anne babaları sigara bağımlısı olan çocuklarda alt solunum yolu enfeksiyonları daha sık sık gelişiyor. Bu çocuklarda astım daha yaygın görülüyor” dedi. Erişkinlerde ise pasif içicilik sebebiyle akciğer kanseri, solunum yolu enfeksiyonları, KOAH ve astım riskinin arttığının bilimsel çalışmalarla gösterildiğine işaret eden Prof. Dr. Süerdem “İçtiğiniz her sigara sadece sizi değil çevrenizdeki sevdiklerinizi de öldürüyor” diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı Tütün Raporu’na göre ülkemizde 15 yaş ve üzeri toplam nüfusta her dört kişiden en az birinin sigara kullandığını anlatan Prof. Dr. Süerdem “Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara adedi sayısında dünya birincisi” dedi.  Sigara bağımlılarının çoğunun sigara içmeyi çocukluk ve ergenlik döneminde denediklerini söyleyen Prof. Dr. Süerdem, sigara bağımlılarının yüzde 70’inin düzenli sigara içmeye 18 yaş civarında başladığını ve düzenli sigara içmeye başlayanların da birkaç yıl içinde günlük sigara içimini önemli oranda artırdıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...