Kilosu 150 TL'den satılıyor! Tansiyon ve şekere doğal çare…Faydasını çok az kişi biliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden 'kurut' sağlık açısından inanılmaz faydalı. Doğal antibiyotik görevi gören bu süt ürününün kilosu 150 TL’den satılıyor, birçok hastalığa da yarar sağlıyor.

Kendine özgü tadıyla zamanın en çok tüketilen ürünlerin başında geldiğini ve son zamanlarda ürüne olan ilginin azaldığını belirten Siirt esnafından Hasan Akgül; kurutun tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıklara iyi geldiğini söyledi.

Kilosu 150 TL'den satılıyor! Tansiyon ve şekere doğal çare…Faydasını çok az kişi biliyor

İÇİNDE KATKI MADDESİ YOK

Kurutun özellikle soğuk geçen kış günlerinde sofralardan eksik olmadığını belirten Akgül, şunları söyledi:

“Yüksek iklimli yaylalarda tereyağı yayıktan yapıldığı zaman yayığın altında kalan ayran ilk önce süzülüyor, odun ateşinde süzüldükten sonra kaynatılıyor. Kaynatıldıktan sonra kıvam alıyor. Bu da bir çeşit kuruttur. Bunun içinde katkı maddesi olarak bir tek kaya tuzu var. Kaya tuzuyla şekil alıyor. Ondan sonra güneşte kurutuluyor. Güneşte kurutulduğu zaman bakterilerle birlikte kurutuluyor. Laktik bakteri denilen bir bakteri türü bu ürüne ilave edildiği zaman daha da zenginleşiyor.”

Kilosu 150 TL'den satılıyor! Tansiyon ve şekere doğal çare…Faydasını çok az kişi biliyor

“ÖZELLİKLE ANNE SÜTÜNE FAYDALI”

Kurutun faydaların tıp dünyasında da faydalı olduğunun altını çizen Akgül, “Özellikle anne üstüne faydalıdır. Doğal antibiyotik diyebiliriz. Korona döneminde biz bunu çok tükettik. Bağışık sistemini gerçekten de kuvvetlendiriyor. Hastalıklarla savaşıyor. Bir nevi ilaçtır, yani doğal bir ilaçtır. Fiyatları şu anda kilogramı 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Toptan 150 liraya veriyoruz. Perakende ise kilo işi 200 liraya veriyoruz” dedi.

Kurutu çok sevdiklerini ve kışın sürekli tükettiğini belirten müşteri Hüseyin Yıldız ise "Kurutu çok seviyoruz, herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...