Hamsiden gelen güzellik, derisini mutlaka tüketin!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hamsiden gelen güzellik, derisini mutlaka tüketin!

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Küçük balıkları tüketmek güzelliği de beraberinde getiriyor. Uzmanlar derisi ile birlikte yenmesi gerektiğine dikkat çekiyor: Derileri, kemikleri ve bağ dokuları bozulmadan kaldığı için hamsi ve sardalye gibi bazı küçük balıklar kolajen açısından oldukça etkilidir...

Balıktan elde edilen kolajenin, diğer hayvansal kolajenlerden vücuda daha kolay emildiğine dikkat çeken uzmanlar “Özellikle cildin genç kalması için oldukça önemli bir yere sahip olan kolajen bazı besinlerde daha çok bulunur. Balık da bunlardan biri. Balık sadece içerdiği yağ asitleri açısından değil, derisinde jelatinden dolayı da bol bol tüketilmelidir. Bu jelatin kolajen de içeriyor. Kıkırdağı, kılçığı bile sağlığımıza yararlı” açıklamasında bulunuyor.  Balıkların içinden özellikle küçük balıkların tercih edilmesini belirten uzmanlar “Derileri, kemikleri ve bağ dokuları bozulmadan kaldığı için hamsi ve sardalye gibi bazı küçük balıklar kolajen açısından oldukça etkilidir” deniyor.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...