Lavanta yağının faydaları... Lavanta yağı nerelerde kullanılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lavanta yağının faydaları... Lavanta yağı nerelerde kullanılır?

SAĞLIK Haberleri

Hem görüntüsüyle hem kokusuyla hem de yararlarıyla tıbbi ürünlerde ve doğal ürünlerde sıklıkla tercih edilen lavanta bitkisinin yağı dikkat çekiyor. Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı nerelerde kullanılır? gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Lavanta yağı ruhsal durumu iyileştiren, dinginlik veren kokusu ve etkileriyle hem mekanlarda hem de cilt bakım ürünlerinin içeriğinde aktif bir şekilde kullanılıyor. Görünüşüyle dikkat çeken, kokusuyla büyüleyen lavanta bitkisinin yağı için birçok alanda işe yarıyor. 

İşte lavanta yağının faydaları ve lavanta yağı nasıl kullanılır sorusu hakkında bilinmesi gerekenler...

Göz alıcı rengi ve çiçeksi aromasıyla lavanta yağı faydaları şunlar:

1- Lavanta yağı sivilceleri iyileştirmeye destek olur

Memorial.com internet haber sitesinde yer alan bilgilere göre yüzde istenmeyen görüntülerin oluşmasına sebep olan sivilceler için tıbbi ilaçların yanında yardımcı destek ürünleri arasında da lavanta yağı sayılabilir. Lavanta yağı ile sivilcelerin iyileşme süresi önemli ölçüde kısaltılabilir. Sivilcelerin önlenmesi veya ciltteki kızarıklıların ortadan kaldırılması için lavanta yağını saf bir şekilde kullanmadan kimi bitkisel yağlar yardımıyla seyreltmek önemli olabilir. Lavanta yağının faydaları desteğiyle sivilcelerin önüne geçmek için örneğin Hindistan cevizi yağı ile seyreltme yöntemi kullanıp temiz bir cilde uygulama yapabilirsiniz. 

Lavanta yağının faydaları... Lavanta yağı nerelerde kullanılır?

2- Lavanta yağı ile kötü kokular giderilebilir

Lavanta yağı ile hem evinizdeki hem de vücudunuzdaki tüm kötü kokuları giderebilirsiniz. Bununla beraber yağı bir bezin içinde lavanta çiçeğği tanelerinin üzerine döküp evinizde ferah ve doğal bir koku elde edebilirsiniz. Duştan hemen sonra vücudunuza sürecek olduğunuz 1-2 damlalık lavanta yağı daha güzel kokmanıza olanak verecektir.

3- Lavanta yağı solunum yolu hastalıklarının etkilerini azaltır

Göğsünüze, boynunuza veya sırtınıza doğrudan suya damlatılmış bu yağdan sürüp öksürük, grip, bronşit, farenjit, soğuk algınlığı, astım ve bademcik iltihabı gibi solunum yolları hastalıklarının etkilerini azaltmak söz konusu olabilir. Bunun yanında bir kase buharlı suya damlatılan birkaç damlalık lavanta yağından 10 dakika soluyup yararlanabilirsiniz.

Lavanta yağının faydaları... Lavanta yağı nerelerde kullanılır?

4- Lavanta yağı saçlarınızı sağlıklı tutmaya yardımcı olur

Lavanta yağı ile saçların diplerindeki sirkeleri, bitler ve bit yumurtaları yok edilebilir. Aynı zamanda saçlardaki yağlanmayı azaltarak kepeği önler. 

Yapılmış olan çalışmalar, lavantanın saç dökülmesi konusunda etkili olabildiğini göstermiştir. Ilık bir su içerisine birkaç damla seyreltip saç diplerine sürülebilir. 

5- Lavanta yağı ayak bakımında kullanılabilir

Lavanta yağı ayak bakımı yapılırken de önemli bir alana sahiptir. Ayak derisinin çatlaması ve kuruması neticesinde deri yüzeyinde bakterilerin oluşması gibi durumlar yaşanabilir. Ayak sağlığı için kozmetik ürünlerle beraber doğal yöntemler de kullanılabilir. Mevsim şartlarıyla birlikte ayak derisinin kurumasını önlemek maksadıyla lavanta yağının doğal bakım etkisinden faydalanılabilir. Nemlendirici özelliğinin yanında lavanta yağı faydalarının antiseptik etkisi yardımıyla da ayak sağlığını korumak konusunda yardımcı bir fonksiyonu vardır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...