Norveç’te Omicron alarmı: Bir günde 50 kat arttı

Düzenleyen:
Norveç’te Omicron alarmı: Bir günde 50 kat arttı

SAĞLIK Haberleri

Dün ilk Omicron vakasının görüldüğü Norveç'te, bugün en az 50 hastanın daha varyantı taşıdığı tespit edildi.

İlk olarak Güney Afrika'da keşfedilmesinin ardından, dünyaya yayılmaya başlayan ve aşının yetersiz kalabileceği tespitleriyle korkutan Omicron varyantı, Norveç'te de kabusa döndü. Dün ilk vakanın görüldüğü ülkede, sayı 50 kat arttı. En az 50 kişi de daha söz konusu varyantın görüldüğü bilgidi verildi.

OSLO'DA DÜZENLENEN YILBAŞI ETKİNLİĞİNDEN YAYAILDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR
Norveçli yetkililer, tespit edilen vakaların Oslo'daki bir restoranda düzenlenen yıl başı kutlamasıyla bağlantılı olduğunu duyurdu. Oslo Belediyesinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre en az 50 kişide Omicron varyantının tespit edildiği, bu sayının artmasının beklendiği ve temaslı kişiler üzerinden takip yapılarak salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı vurgulandı.

KUTLAMAYA KATILAN VATANDAŞLARA "TEST OLUN" ÇAĞRISI

Yeni vakalar Oslo ve civarında ikamet eden kişilerde görülürken, vakaların yaşadığı bölgelerin yetkileriyle irtibata geçildi. Oslo'da yakın zamanda restoranlara giden kişilere test olmaları çağrısı yapıldı.

Ülkede ilk kez Omicron varyantına, dün, Oeygarden bölgesindeki iki kişide rastlanmıştı. Norveç'te şimdiye kadar 271 bin 623 COVID-19 vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle bin 93 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...