Obezite sorununa 'kızılcık' çözümü: 1 ayda 8 kilo vermek mümkün, işte uzmanından zayıflatan tarif

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Obezite sorununa 'kızılcık' çözümü: 1 ayda 8 kilo vermek mümkün, işte uzmanından zayıflatan tarif

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Mevsimi gelen kızılcık meyvesi hem faydaları hem de lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Bağışıklığı kalkan gibi koruyan kızılcığın kilo vermede de etkili olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanı bu meyvenin obezite sorunlarında doğal çözüm olarak kullanıldığını belirterek ayda 8 kilo verilebileceğini söylüyor. İşte uzmanından kilo verdiren zayıflatan kızılcık şerbeti tarifi...

Havaların soğumasıyla birlikte mevsimi gelen kızılcık aslında şifa dolu bir nimet. Kışın grip hastalıklarına ilaç gibi gelen bu meyve bağışıklığı çelik gibi yapıyor ve içinde türlü türlü vitaminleri barındırıyor. Doğal yollarla vücudunu korumak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden biri olan kızılcık kilo verme konusunda da uzmanlar tarafından önerilen meyvelerden biri.

Zayıflatma özelliğine sahip olan kızılcık meyvesinin kurusundan yapılan şerbet ile 1 ayda 8 kilo verilebiliyor. Bu konu ile ilgili Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin kilo verdirici özelliklerine değinerek, "1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz" şeklinde konuştu.

4 ÇEŞİT VİTAMİN İÇERİYOR

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcıkta bağışıklık sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminlerinin yüksek miktarda olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın magnezyum, kalsiyum içiren bir meyve olduğunu söyledi.  Türkiye’de yabani olarak çok sayıda kızılcık meyvesi bulunduğunu anlatan Arıca, aşılı kızılcık meyvelerinin Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sık olarak üretildiğini kaydetti.

İŞTE 1 AYDA 8 KİLO VERDİREN KIZILCIK ŞERBETİ TARİFİ

Bu meyvenin zayıflatıcı özelliğine vurgu yapan Prof. Dr. Arıca, “Bu 3 bölgede yetişen kızılcığın tokluk hissi verdirici, ödem artırıcı özelliği, yağ çözücü özelliği nedeniyle obezitede kullanılmakta. Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnı 2 bardak su içtiğimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz” diye konuştu.

Obezite sorununa 'kızılcık' çözümü: 1 ayda 8 kilo vermek mümkün, işte uzmanından zayıflatan tarif

Prof. Dr. Arıca, kızılcığın kilo vermeye yardımcı olduğunu sözlerine ekleyerek, “Kızılcık şerbet olarak da kullanılabilir veya kuru meyve olarak kullanılabilir. Çocuklarda kuru meyvesini birkaç kez kullanılarak sık enfeksiyonları önlemekte öneriyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...