Oyuncu Ufuk Özkan'ı siroz eden rejim için uzman uyardı: Şok diyetten uzak durun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oyuncu Ufuk Özkan'ı siroz eden rejim için uzman uyardı: Şok diyetten uzak durun

Sağlık Haberleri

Türkiye Hastanesi Diyetisyeni Nesrin Eriş, "Bu tür şok diyetler, kişilerin yıllar içinde aldığı kiloları kısa sürede verdirmeyi hedefler. Ancak ayda 5 kilodan fazla vermek bağışıklık sistemini çökertir" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Televizyon dizilerinin başarılı oyuncusu Ufuk Özkan, kilo vermek için uyguladığı şok diyet sonrası siroz oldu. Yeni rolü için 5-6 kilo vermek isterken yanlış bir diyet programı uygulayarak 17 kilo birden veren Özkan’ın karaciğeri iflas etti. Bağışıklık sistemi çöken sanatçı, sosyal medyasından karaciğer nakli için ihtiyaç olabileceğini duyurdu.

Ufuk Özkan’ın yaptığı Hollywood diyeti ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Hastanesi Diyet Uzmanı Nesrin Eriş “Yoğun sıvı ağırlıklı diyetler, sadece belirli sağlık problemleri olan kişilere hastane ortamında uygulanabilir. Sağlıklı kişilerde ayda 5 kilodan fazla vermek bağışıklık sistemini çökertir” ikazında bulundu.

SADECE 3-4 GÜN UYGULAYIN

Eriş “Bu tür şok diyetlerin handikapı, kişilerin yıllar içinde aldığı kiloları kısa sürede verdirmeyi hedeflemesi. Oysa vücudun belirli bir döngüsü var. Yanlış bir programla kısa sürede kilo vermek isterken vücuttan önce kas kitlesi ve su atılır. Çünkü yağı o kadar hızlı yakamazsınız. Bu durumda yağı yakan karaciğer aşırı çalıştığı için çok yoruluyor ve iflas ediyor. Protein metabolizması da bozulduğu için bağışıklık yetmezliği gelişiyor ve sırasıyla böbrekler, safra kesesi, kalp ve beyin etkileniyor” dedi.

Bu tür diyetlerin sadece 3-4 gün uygulanabileceğini ve sağlıklı kişilere tavsiye edilmediğini belirten Diyetisyen Nesrin Eriş “Oysa Hollywood diyeti aralıksız 30 gün boyunca sürer ve en az 12 kilo verdirmeyi vadeder” değerlendirmesinde bulundu.

HOLLYWOOD DİYETİ NASIL YAPILIYOR?

Film ve sahne çalışmaları sebebiyle kısa sürede aşırı kilo vermek isteyen Madonna, Sharon Stone, Carmen Electra, Catherine Zeta Jones, Rihanna gibi Hollywood ünlüleri uyguladığı için bu ismi alan diyet programı, en kısa zamanda en fazla kilo kaybını verdiriyor.

Aralıksız 30 gün boyunca uygulanan bu diyet ile 12 kilo vermek hedefleniyor. Diyetin temeli sıvı alımına dayanıyor. Haftanın 2 günü üst üste sadece meyve suyu içiliyor. Devam eden günlerde bütün öğünlerde hafif yiyecekler tercih edilir. Bu arada günde en az 8 bardak su da tüketiliyor.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...