Pandemi sonrası hijyen tutkusu! Maske gitti dezenfektan kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pandemi sonrası hijyen tutkusu! Maske gitti dezenfektan kaldı

Sağlık Haberleri

Koronavirüs salgını döneminde maskelere ve dezenfektanlara yönelen vatandaşlar, pandeminin sona ermesiyle birlikte talepte değişiklik gösterdi. Pandeminin en yoğun döneminde kutusu 60 liraya kadar yükselen maskelerin fiyatları 3'te 2 oranında düştü ancak talep neredeyse tamamen bitti. Dezenfektanlar ise büyük rağbet görmeye devam ediyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Pandemi döneminde 144 kat artan maske satışları, pandeminin sona ermesiyle birlikte büyük bir düşüş yaşayarak yüzde 5 seviyelerine kadar geriledi. Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde kutusu 50 ila 60 TL’ye ulaşan maskeler, şu an 19 ila 20 TL bandında satılıyor. Vatandaşlar maskeyi büyük oranda bıraktı ancak hijyen kurallarından vazgeçmedi. Konuyu gazetemize değerlendiren medikal firması sahibi Efe Kerem “Maskeyi sadece pandemi döneminde kullanmadık. Çoğu insan bilmese de maske her zaman hayatımızda vardı. Çünkü maske, tıbbi bir malzeme. Özellikle hastanelere, pek çok sağlık merkezine, kuruma zaten satış yapıyorduk. Pandemi ile beraber herkes maske ile tanıştı” dedi.

"İNSANLAR DEZENFEKTANIN FARKINA VARDI"

Dezenfektan kullanımında ise maskenin aksine çok fazla düşüş yaşanmadığına dikkat çeken Efe Kerem “Pandemide dezenfektan üretimi ve satışında yüzde 150 civarında bir artış oldu. Ancak dezenfektan, bir şekilde insanların hayatına girdi. Şu an satışları düşse bile yüzde 30’un altına gerilemez. Çünkü pandemi ile birlikte insanlar dezenfektanın farkına vardı” ifadelerini kullandı.

Pandeminin en kritik dönemlerinde maske ve dezenfektana yoğun talep sebebiyle sektör dışından çok sayıda insanın bu alana yöneldiğini ve suni bir pazar oluştuğunu da kaydeden Kerem “12 yıldır sektörün içindeyiz. 12 yıl önce de maske ve dezenfektan satıyorduk. Farklı sektörlerde ticaret yapıp pandemi döneminde bu alana yönelenler ise biraz para kazandıktan sonra, pandeminin kalkmasıyla birlikte piyasadan çekilmeye başladı. Böyle çok fazla sayıda insan var. Eskiden beri bu işi yapan üreticiler ise devam ediyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...