Rahat bir sindirim için orucu çorbayla açın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rahat bir sindirim için orucu çorbayla açın

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzman diyetisyenler uzun süreli açıktan sonra mideyi yormamak için, orucu hurma veya bir bardak su ile açtıktan sonra çorba ile devam edilmesini tavsiye ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

İftarda, hurma veya bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi tavsiyesinde bulunan Medikal Park Bahçelievler Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba, iftarda mideyi yormadan yemeğe başlamayı sağlarken sindirimi de kolaylaştırır. Çorba sonrasında, 10-15 dakikalık bir moladan sonra yemeğe devam edilmelidir” dedi.

KIZARTMA VE AŞIRI YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

Uzman Diyetisyen Köleoğlu, “Tercih edilmesi gereken besinler daha çok et, tavuk, balık ve yumurta gibi protein kaynakları; tam tahıllı ekmek, bulgur gibi kompleks karbonhidratlar, lifli gıdalar ve sebzelerdir. Kızartmalar, aşırı yağlı, şekerli ve çok tuzlu besinlerden uzak durulmalıdır. Örnek bir iftar menüsü şöyle olabilir: Çorba (sebzeli veya mercimek çorbası), ızgara tavuk veya balık, bulgur pilavı, yoğurt, yeşil salata” diye konuştu.

TATLIYI ANA YEMEĞİN ARDINDAN TÜKETMEYİN

Ramazanda iftar sonrası tatlı ihtiyacının daha çok meyvelerle giderilmesi gerektiğini ifade eden Köleoğlu, bunun da yemekten birkaç saat sonra yapılmasını tavsiye ediyor. Köle oğlu, “Tatlıyı ana yemeğin hemen ardından tüketmek, kan şekerinin ani yükselmesine ve düşmesine neden olurken açlık ve yorgunluk hissine yol açabilir. Bu yüzden porsiyon kontrolüne dikkat edilerek ana yemekten 1-2 saat sonrasında tüketilmeli ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya kuru meyveler tercih edilmelidir” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...