Şimdi tam zamanı: Kasım ayının sağlık deposu 5 meyvesi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Şimdi tam zamanı: Kasım ayının sağlık deposu 5 meyvesi

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

İçinde bulunduğumuz kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Uzmanlar, hastalıklardan korunmak isteyenlerin mevsim meyvelerinden bol bol tüketmesini tavsiye ediyor.

Şifa deposu kış meyveleri tezgahlarda yerini aldı. Sağlığa birçok faydası olan bu meyveler, bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklardan korunmada kalkan görevi görüyor. Diyetisyen Betül Serttaş, tam da bu noktada Kasım ayında tüketilmesi gereken kış meyvelerini ve faydalarını sıralıyor.

BALKABAĞI

A vitamininden zengin turuncu antioksidan balkabağı, kasım gelince akla ilk gelen meyvelerden. A, B2, C ve E vitamini deposu olan balkabağı, güçlü bir A vitamini kaynağıdır. Lif kaynağıdır. Kalp ve bağırsak sağlığı açısından önemlidir. Kan basıncını düzenler. Potasyumca zengindir.

NAR

A, C ve bazı B vitaminlerini bünyesinde barındıran nar; kalsiyum, potasyum ve demir bakımından son derece zengin. Kolesterolü ve şekeri dengelemeye yardımcı olmakla birlikte antienflamatuar etkisiyle Alzheimer ve kanser gibi ciddi hastalıkların önlenmesine destek sağlar. Hafızanızı güçlendirmek, enerjinizi yükseltmek, kışa daha iyi bir bedenle hazırlanmak istiyorsanız kasım ayı sebze ve meyveleri arasında yer alan narı daha sık tüketmenizde fayda var.

Şimdi tam zamanı: Kasım ayının sağlık deposu 5 meyvesi

CENNET HURMASI

Antioksidan kaynağı olarak kanser oluşumuna neden olabilen serbest radikallerin uzaklaştırılmasına yardımcıdır. Trabzon hurması C vitamini deposudur dolayısı ile özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemi için takviye etkisine sahiptir. Sindirim sistemini iyileştirir, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını azaltır. Karaciğeri temizler.

MANDALİNA

Kalp ve damar tıkanıklığını önler. Karaciğer ve şeker hastalığı riskini azaltır. Sindirim sistemine yardımcı olur.

AYVA

Lif oranının yüksek olmasıyla birlikte, uzun süre tokluk sağlamasında ve kabızlığın önlenmesinde yararlıdır. Uzun süre tokluk sağladığı için, daha az yeme davranışına bağlı kilo kaybının sağlanmasında da tercih edilebilir meyveler arasındadır. Potasyumdan zengin olduğu için, kan basıncının düzenlenmesinde de rol oynar. Ayrıca anemi, kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı da koruyucudur.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...