Susuzluk idrar yolu enfeksiyonu sebebi

Düzenleyen:
Susuzluk idrar yolu enfeksiyonu sebebi

SAĞLIK Haberleri

Bütün organların düzenli çalışması için yeterli su içmenin önemine dikkat çeken Dr. Burak Canver, uzun süreli az su tüketiminin kalıcı böbrek hasarına yol açtığını söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK

Vücuttaki atık maddelerin suyla atıldığını ifade eden nefroloji uzmanı Dr. Burak Canver, "Orta derecede susuzluk durumunda zehirli atık maddelerin ve kasların erimesi sonucu açığa çıkan myoglobin gibi proteinler vücutta birikir" dedi.

"Özellikle myoglobin böbreklerde hasara yol açan zehirli bir proteindir ve böbreklerin çalışmasını bozar" diyen Dr. Canver, "Susuzluk aynı zamanda böbrek taşlarına ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilir. Bu hastalıklar hızla tedavi edilmediklerinde böbrek yetmezliğine sebep olabilir. Yeterli su tüketimi kristallerin birleşerek taş oluşturmasını engeller, aynı zamanda antibiyotiklerin etkinliğini arttır ve idrar miktarını artırarak bakterilerin idrar yoluyla atılmalarını sağlar" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...