Uzmanlar uyardı: Okulda sınıflar düzenli olarak havalandırılmalı

Düzenleyen:
Uzmanlar uyardı: Okulda sınıflar düzenli olarak havalandırılmalı

SAĞLIK Haberleri

Okulların açılması ile birlikte ailelerin koronavirüs ve enfeksiyon riskine karşı önlemler alması gerektiğini belirten uzmanlar, maskenin önemine ve hatırlatma dozlarına dikkat çekti. Uzmanlar, özellikle hastalık belirtileri gösteren çocukların okula gönderilmemesini gerektiğini belirtti.

Esma Altın ANKARA

Okulların açılmasıyla birlikte aileleri en çok endişelendiren durum yine, Covid-19 virüsü ve artan enfeksiyon riski. Uzmanlar, okula başlayan çocukların enfeksiyon kapması riskine karşı tedbir alınması konusunda aileleri uyarıyor.

MASKE KULLANIMI ÖNEMLİ

Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş, hastalık belirtisi gösterenlerin maske takmayı ihmal etmemelerini söyledi. Odabaş, "Özellikle sınıf hacmi küçük, öğrenci sayısı yüksek olan sınıfl arda, birden fazla tedbir alınmalı. Sınıfl ar düzenli olarak havalandırılmalı. Teneff üs saatleri, toplu olarak değil, kademeli olarak yapılmalı" dedi.

HATIRLATMA DOZLARINI İHMAL ETMEYİN

"12 yaş üstündeki çocukların, okullardaki enfeksiyon riskine karşı mutlaka aşıları tamamlanmalı" diyen Odabaş, "Şu anda herkes, yeni aşı beklentisi sebebiyle, aşılamalarını erteleme yönünde. Mevcut aşının hatırlatma dozunun da koruyuculuğunun olduğunu biliyoruz. Bu sebeple, eldeki hatırlatma dozlarını, çocuklara mutlaka yaptırmak gerekiyor" dedi.

Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı da, özellikle hastalık belirtileri gösteren çocukların okula gönderilmemesini istedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...