Yerli Covid-19 DNA aşısı insan deneyi aşamasında

- Güncelleme:
Yerli Covid-19 DNA aşısı insan deneyi aşamasında

SAĞLIK Haberleri

Ege Üniversitesindeki bilim adamlarının Covid-19’a karşı geliştirdiği yerli DNA aşısı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde yürütülen deneylerde transgenik farelerde yüzde 100 koruma sağladı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan alınacak izin sonrası aşı, faz aşamalarını içeren süreçte insanlar üzerinde denenecek. Aşının teknolojisinde Spike proteinini kodlayan genetik bilgiyi DNA’ya çevirip aşıların içine entegre ettiklerini vurgulayan Aşı Uygulama Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mert Döşkaya  “Bu yöntemde spike proteini aşıladığımız kişilerde salgılanmasını sağlayıp buna karşı bir bağışıklık cevabı oluşturma üzerine bir prensiple aşımızı geliştiriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mert Döşkaya “Bizim aşımız uzun süre koruyuculuğu sağlayabilecek bir aşı. DNA aşılarının yapısı itibarıyla böyle bir etkisi var. Toksik maddeleri içermemesi yan etkisini de mimimize ediyor. Onun dışında çok dayanıklı bir aşı. Masa üstünde daha uzun süre kalsa bozulmuyor” açıklamasını yaptı. ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...