SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 12:04

Elektronik sigara masum değil

Prof. Dr. Meftun Ünsal, "Elektronik sigara dumanında normal sigara dumanından daha fazla miktarda ağır metal ve silika partikülleri bulunduğu saptanmıştır." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 12:03

'Türkiye aşı üssü olacak'

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü İlter "Teknoloji transferi kapsamında dün ihalemiz yayınlandı. Hepatit A aşısını Türkiye'de on yıl içerisinde üreteceğiz. Peşinden hepatit B su çiçeği ve beşli karma aşı gelecek. Türkiye aşı üssü olacak" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 12:01

'Diyabet ve tüm kronik hastalıklar iyileşebilir'

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni kitabının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, tıbbın, objesi insan olan tek sanat olduğunu belirterek, her hastanın kendine has kişiliği ve özelliğinin bulunduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 11:50

FDA beyin hasarını belirleyen kan testine onay verdi

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), travmatik beyin hasarını belirleyen kan testine onay verdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 11:45

Beyaz çayın sağlığa faydaları araştırılıyor

ÇAYKUR'un ürettiği organik beyaz çayın insan sağlığı açısından faydalarının araştırılması amacıyla Japonya'da bir üniversitede çalışma yürütülüyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 11:44

Şeker hastalığı körlüğe davetiye çıkarıyor

Şeker hastalarında sıklıkla görülen ve gözü olumsuz yönde etkileyerek görme bozukluğuna sebep olan diyabetik retinopatinin, tüm dünyada görme kaybının en büyük nedenlerinden biri olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında “şeker körü” olarak da bilinen hastalığın, tedavi edilmediği durumlarda körlüğe davetiye çıkardığını kaydetti.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 10:03

Diş eti kanamalarını hafife almayın

Sağlıksız diş etinde kanama görüleceğini belirten uzmanlar, dişler fırçalanırken veya gündelik hayatta yaşanan dişeti kanamalarının önemsenmesi gerektiği konusunda uyardı.
SAĞLIK - SAĞLIK
18 Şubat 2018 - 09:43

Ege Üniversitesinde yerli tıp cihazı çalışması

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde yürütülen projeyle, yerli biyomedikal sinyal kayıt cihazı geliştirildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Şubat 2018 - 06:42

Kunduracı göğsüne ameliyat mümkün

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, halk arasında “kunduracı göğsü” adı verilen pektus hastalığının kapalı metotla ameliyat edilebildiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Şubat 2018 - 06:38

Hazzı erteleyenin duygusal zekâsı yüksek

Araştırmalar, sabırlı davranan kişilerin duygusal zekâsının diğerlerine göre daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Şubat 2018 - 06:36

Çok ekmek yiyen sık grip oluyor

Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği (ENFEKDER) Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, virüslerin şeker ve karbonhidratın olduğu ortamlarda daha kolay ürediğini, bu sebeple de gribin karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerde daha fazla görüldüğünü ve ağır seyrettiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Şubat 2018 - 06:36

Felce ilk 6 saatte müdahale edilmeli

İnmeye ilk 6 saatte yapılan doğru müdahalenin hayat kurtarmanın yanı sıra felç oranını da düşürdüğünü söyleyen İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Florya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup Krespi “Türkiye’de yılda 200 bin kişi inme geçiriyor. İlk 6 saatte uygulanan anjiyografik pıhtı çıkarma tedavisi sayesinde tedavi edilen 3 hastanın 1’i tamamen eski hayatına dönebiliyor” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
17 Şubat 2018 - 06:33

Doyumsuz insan daha çok yiyor

Uzmanlara göre “Anı yaşa” felsefesini benimseyen modern insan ‘haz kontrolü’ yapamıyor. Bunun sonucunda tıpkı alışveriş, ikili ilişkilerde olduğu gibi yerken de aşırıya kaçıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
16 Şubat 2018 - 17:32

Soğuk kalbin yükünü arttırıyor

Dahiliye Uzmanı Dr. Muhittin Pekuz, soğuk havanın nabız artışı, pıhtılaşma artışı ve kan basıncı artışına sebep olabileceğinden dolayı kalp hastalığı olanlar ve belli bir yaşın üzerindeki kişilerde kalp krizini tetikleyebileceğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
16 Şubat 2018 - 13:31

Hava kirliliği cildi olumsuz etkiliyor

Her geçen gün estetik kaygılar, güzel görünme isteği, yaşlılık bulgularını gizleme ve daha genç görünme arzusunun artmaya devam ettiğini belirten Dr. Ata Nejat Ertek, hızlı yaşlanma belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
16 Şubat 2018 - 11:48

'Kolsuz Agop' için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cildiye uzmanlarından Kolsuz Agop" olarak tanınan Prof. Dr. Agop Kotoğyan için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören düzenlendi.
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Şubat 2018 - 11:24

İşte her sabah limonlu su içmenin faydaları

Her sabah uyandığında yarım limon suyuyla karıştırılmış 250 ml su içen Russo, bir haftalık deneyim sonucunda limon suyunun cildi daha parlak ve canlı gösterdiğini deneyimledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Şubat 2018 - 11:18

Yumurta tüketmek göz sağlığına iyi geliyor

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, "Yumurta tüketmek göz sağlığına iyi geliyor. Göz problemi yaşayan, büyüme çağındaki çocuklar ile yetişkinler, ortaya çıkabilecek göz hastalıklarını önlemek için günde en az bir yumurta tüketmelidir" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Şubat 2018 - 07:47

D vitamini eksikliği plaza hastalığı sebebi

Plazalarda ve kapalı ofis ortamlarında hareketsiz çalışmak, karanlık saatlerde işe gidip gelerek güneş görememek kas-iskelet ağrılarını ve D vitamini eksikliğini artırıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Şubat 2018 - 07:43

Kabızlıkla başa çıkmanın yolları

Günümüzde stres, düzensiz beslenme, katkı maddeleri, yoğun iş temposu ve edinilen bazı alışkanlıkların kabızlık şikayetiyle başvuruların artmasına yol açtığını söyleyen Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, “Kabızlık öldürmeyen ancak hayattan bezdirecek kadar hayat kalitesini bozan ciddi bir problemdir. Tuvalette uzun zaman geçirme kişileri sosyal açıdan etkiler, seyahat ve ev ziyaretlerinden kaçınmalarına sebep olabilir. Kanser korkusu kişileri telaşlandırarak sık sık tetkik yaptırmalarına yol açar” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
15 Şubat 2018 - 07:36

Yılda 300 bin çocuğa kanser teşhisi konuyor

Uzun süren ve antibiyotik tedavisine rağmen düşmeyen yüksek ateş ve beraberinde hâlsizlik ve kanama kanser ihtimalini akla getirmeli.
Başa Dön