SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 21:52

Sağlığınız için her gün 8 bardak su için

Uzmanlar su içmenin öğünler dışında aç karnına bile faydalı olabileceğini söylüyorlar. Üstelik günde sadece 8 bardak su içerek bir takım hastalıkları tedavi edebilmek mümkün olabileceği gibi bu hastalıkların bedeninize girmesine engel olabileceksiniz..
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 17:03

Emziren anneler bu habere dikkat

Diyetisyen Güler Mercan Yılmaz, emzirmenin, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemi olduğunu söyledi. Yılmaz, emzirmenin önemine değinerek, “Anne ile bebeğin sağlığı üzerinde biyolojik ve psikolojik birçok etkiye sahiptir” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 16:48

Kanserden koruyan besinler neler? (İşte Kansere Karşı Bire Bir Besinler)

Kanser hepimizin korkulu rüyası, etrafımızda duydukça bile daha da ürkütücü oluyor. Çağımızın hastalığı kanser çevresel, genetik ve yaşam biçimindeki olumsuz koşullardan kaynaklanıyor. Peki kanserden korunmak için yapabileceğimiz şeyler var mı? Kanserden koruyan besinler neler? gibi sorular sizinde aklınızı kurcalıyorsa buyurun haberimize. İşte Kansere Karşı Bire Bir Besinler...
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 15:39

Biodedektör köpekler kanseri koklayarak bulacaklar

Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlanan "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" adlı Türkiye’de ilk olacak projeyle, birçok kanser türünün erken teşhisini yapacak.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 13:09

Kirpik iltihabı arpacığa neden olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Ümit Beden, kirpik iltihabının arpacığa neden olabileceğini belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 10:31

Diş estetiğinde muhteşem sonuç: 'Lamina porselen'

Diş estetiğinde yöntemler her geçen gün kolaylaşıyor. Kesimsiz yapılan lamina uygulamasıyla yaşanan değişim dikkat çekiyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 08:05

'Kilo alırım korkusu sigarayı bırakmaya engel olmasın'

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. Dr. Akyüz, "Sigarayı bırakınca kilo almayı engellemek ya da varsa alınan kiloyu vermek mümkün. Yeter ki sigarayı bırakmaya kesin karar verilsin." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
24 Aralık 2017 - 15:07

Talasemi anne babadan çocuğa geçer mi?

Uzman Dr. Mehmet Şeker, talaseminin kalıtsal bir hastalık olduğunu belirterek, "Erkek ve kadın taşıyıcı olur ve taşıyıcılar evlendiği zaman çocuklarda talasemi olma oranı yüzde 25’tir. Yüzde 50 taşıyıcı olma oranı, yüzde 25’te sağlam olma olasılığı bulunmaktadır" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
24 Aralık 2017 - 13:40

Çıplak ayakla toprağa basmanın şaşırtıcı faydaları

Çıplak ayakla toprağa basmanın sağlığınıza sayısız faydası bulunmakta. Son yıllarda giderek artan enfeksiyonel hastalıklar ve çeşitli kanser türlerinin toprakla ilişiğimizi kesmekten kaynaklandığını biliyor muydunuz? İşte ayaklarınız toprağa değdiğinde vücudunuzda gerçekleşenler…
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 14:57

Diyet için glutensiz beslenmek sağlığı tehdit ediyor

​Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Mutlu, çölyak hastaların dışında diyet için glutensiz beslenmenin sakıncalarına değindi. Mutlu, “Glutensiz beslenmek sağlığı tehdit ediyor” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 14:36

Vücutta oluşan yağlanmalara dikkat

​Dr. Emrah Çinik, vücutta oluşan yağlanmalara dikkat çekerek, "Liposuction, hastanın vücuduna gelişmiş bir şekil kazandırmak için fazla yağ birikimini sonlandırmak için gerçekleştirilmektedir. Liposuction, yağ aldırma işlemi olarak bilinse de aslında vücuda estetik bir görünüm kazandırmak için şekillendirme için de kullanılabilmektedir" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 14:32

Aşırı terleme ergenlik döneminde de psikolojiyi olumsuz etkiliyor

​Ellerde ve koltuk altında aşırı terleme yetişkinlerde olduğu gibi ergenlik döneminde de görülüyor. Bu gibi durumlarda yetişkinler kadar ergen çocukların da psikolojisi ve okul performansı olumsuz etkileniyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 13:18

Kronik burun tıkanıklığı yaşam kalitesini düşürüyor

​Kronik burun tıkanıklığının ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürdüğü belirtildi. Baş ağrılarının ya da sabahları yorgun uyanmanın nedeninin burun tıkanıklığı olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, "Burun tıkanıklığı uzun vadede ise kalp büyümesi gibi çok daha ciddi problemlere yol açabilir" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 12:38

Bal hangi kaşıkla tüketilmeli? (Balın Faydaları ve Zararları Nelerdir?)

Bal hangi kaşıkla tüketilmeli, balın faydaları nelerdir, balın zararları nelerdir sorularının cevaplarına bu başlık altında cevap vermeye çalıştık. Erciyes Üniversitesinde balın hangi kaşıkla tüketilmesi gerektiğine ilişkin araştırmanın sonucu açıklandı. Şifa kaynağı balın yararlarını gölgelememek için ne tür bir kaşık kullanılmalı, peki balın faydaları nelerdir? İşte cevaplar...
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 10:41

Canan Karatay'dan protein tozu çıkışı

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sporcuların ve kas yapmak isteyenlerin kullandığı protein tozunun çok tehlikeli olduğunu söyledi. Gözler yeniden protein tozunun kullanım alanlarına çevrildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:21

Fazla oyuncak çocuklarda beceri gelişimini engelliyor

Prof. Dr. Aşkın,"Çok sayıda alınan oyuncak, çocukların bir oyuncakla yakınlaşmasını, bağ kurmasını, becerilerinin gelişmesini engelliyor, dikkatini bozuyor." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:20

Türkiye, HIV/AIDS ile mücadelede bölge lideri olacak

Türkiye'nin liderliğinde, dünyada görülme sıklığı azalan ancak bazı ülkelerde artış gösteren HIV/AIDS ile mücadelede bölgesel iş birliği yapılacak.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:11

'Aşıda alüminyum var' diyen Karatay'a doktorlar tepki gösterdi

Grip aşılarının alüminyum içerdiği için tehlikeli olduğunu söyleyen Canan Karatay’a doktorlar tepki gösterdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:10

Soğuk egzamaya davetiye çıkarıyor

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte cilt problemlerinde artış görüldüğünü ifade eden Türk Dermatoloji Derneği Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk “Soğuk hava deride kızarıklık, şişme, kaşıntı gibi belirtileri bulunan egzamada da artışa sebep olur” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:09

Diyabete 3 boyutlu bakış

Türk Oftalmoloji Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diabet Cemiyeti iş birliği ve Bayer’in desteği ile hayata geçirilen “Diyabeti Tanı, Gözünü Koru” farkındalık kampanyasına katılanlara diyabetteki göz hasarı 3D gözlükle gösteriliyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Aralık 2017 - 08:03

'Su diyeti, çılgınca'

Kimin tarafından üretildiği bilinmeyen yeni diyeti yapanlar, tecrübelerini Instagram gibi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Uzmanlar, su dışında başka bir besinin tüketilmediği diyetin çok zararlı olduğunu söylüyor.
Başa Dön