Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İlk defa denedi, başarılı oldu! 150 gram ürün elde etti

İlk defa denedi, başarılı oldu! 150 gram ürün elde etti
Başlık ResmiIlk defa denedi, basarili oldu! 150 gram ürün elde etti

Manisa'nın Demirci ilçesinde Şerif Artuç isimli çiftçi soğanından safran bitkisi yetiştirmeyi başardı. Artuç yaptığı açıklamada ilk yıl tarlasından 150 grama yakın ürün elde ettiğini söylerken hedefini büyüttü.

Kaydet
|

Çok eski çağlardan beri çiçek tepecikleri, baharat ve gıda boyası olarak kullanılan safran çiçeği Manisa'nın Demirci ilçesinde ilk defa yetiştirildi. Coğrafi yapısı olarak yaylalarında birçok endemik bitkinin yetiştirildiği Demirci'de Şerif Artuç, Simav kara yolu üzerinde bulunan tarlasına temin ettiği safranın soğanlarını dikti.

BAKMADAN GEÇME
Tekirdağ
HABER

Tekirdağ'da topraktan servet fışkırıyor! 7 dönümden 3 kilo çıkıyor, kilosu 600 bin TL

İLK YIL 150 GRAM ÜRÜN ELDE ETTİ

Kasım ayı gibi çiçek vermeye başlayan safran çiçeğinin hasadına başlayan Şerif Artuç ilk yıl tarlasından 150 grama yakın ürün elde etti.

İlk defa denedi, başarılı oldu! 150 gram ürün elde etti - 1. Resim
Başlık Resmiİlk defa denedi, başarılı oldu! 150 gram ürün elde etti - 1. Resim

Şerif Artuç yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Demirci'de yetişmeyen bir bitki yetiştirmek için tarlama ektim. Bakımı zahmetli olan safran çiçeğini Eylül ayı gibi tarlamda küçük bir yerde deneme ekimi yaptım. Yetiştirme aşamasında sadece hayvan gübresi ve sulama yaptım. Kasım ayı başında da ara ara çiçek vermeye başladı. Şu ana kadar 150 grama yakın ürün elde ettim. Hedefim gelecek yıl 1 dönüm arazide safran bitkisi yetiştirerek ticaretini yapmak."

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.