SAĞLIK - SAĞLIK
28 Aralık 2017 - 07:21

NASA teknolojisi ile damar tedavisi

Bacaklara negatif ve pozitif basınç uygulayarak, toplardamarlardan geriye kan akımını hızlandıran cihaz ayak damar tıkanmalarına çözüm oluyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Aralık 2017 - 17:17

Çocuklarda diş renklenmeleri kaygıyı artırıyor

​Çocuklar ve adelosanlarda görülen renklenmelerin en önemli oluşum nedenlerinden birinin kromojenik bakteriler olduğuna değinen Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Topaloğlu Ak, bu sorunun estetik yönden kaygı oluşturduğu takdirde polisajla uzaklaştırılabileceğini belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Aralık 2017 - 08:17

Sağlık Bakanlığından 'aşı' açıklaması

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yapılan bilimsel çalışmalara göre aşılar son derece güvenilir biyolojik ürünlerdir. Üretim ve dağıtım aşamalarında çok sıkı kontrolden geçmektedir." denildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 14:17

Gribe ne iyi gelir? (Gribe karşı koruyan 10 doğal besin)

Havaların buz kestiği, nezle ve gribin kol gezdiği bugünlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapmalıyız diye merak ediyorsanız bu haber size gelsin. Gribe ne iyi gelir, gribe karşı koruyan besinler nelerdir? İşte gribe karşı 10 doğan savaşçı...
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 13:59

'Bilinçsizce tüketilen vitaminler sağlığa zarar veriyor'

Prof. Dr. Pala, "Bilinçsizce tüketilen bu vitaminler insan sağlığına yarardan çok zarar veriyor." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 11:31

Viral hepatitlere aşı uyarısı

Prof. Dr. Dulundu, "Karaciğer nakline sebep olan en ciddi etken siroz, bunun da en önemli nedeni viral hepatitlerdir. Aslında siroza neden olan viral hepatitlerin büyük kısmı önlenebilir hastalıklardır. Bunun yolu da aşılanmaktan geçmektedir." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 10:37

Travmalar kalp krizi riskini yükseltiyor

Araştırmaya göre, çocukluk ve gençlik yıllarında geçirilen travmalar kalp krizi riskini yükseltiyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:22

20 yaşında da parkinson görülebilir

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bora Tokaçer, parkinsonun 20’li 30’lu yaşlarda da görülebileceğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:21

Kanseri koklayarak teşhis edecekler

Annesini kanser hastalığından kaybeden Veteriner Hekim Tuncay Eker’in hazırladığı projede eğitimli köpeklerin kanseri koklayarak teşhis etmesi hedefleniyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:20

Aşırı soğuk yüz felcine yol açıyor

Soğukta gözü kapatmada zorluk yaşamak ve göz yaşarması felç belirtisi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:19

Kansızlıkla savaşan yiyecekler

Sabahları yorgun uyanmak, sürekli hâlsizlik, unutkanlık, zayıflayan ve dökülen saçlar… Tüm bu belirtiler kansızlığa işaret ediyor olabilir.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:13

AVM’ler hastalık saçıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bir alışveriş merkezinde ne kadar uzun süre kalınırsa, hastalık kapma ihtimalinin o kadar arttığını söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Aralık 2017 - 05:02

Kireçlenmeye kök hücre çözümü

Kişinin kendi hücrelerinin eklemlerdeki problemli bölgeye nakledilmesiyle gerçekleştirilen yöntemle ağrı çeken ve hareket edemeyen kişi, kısa sürede narkozsuz ve ameliyatsız şekilde sağlığına kavuşuyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 21:52

Sağlığınız için her gün 8 bardak su için

Uzmanlar su içmenin öğünler dışında aç karnına bile faydalı olabileceğini söylüyorlar. Üstelik günde sadece 8 bardak su içerek bir takım hastalıkları tedavi edebilmek mümkün olabileceği gibi bu hastalıkların bedeninize girmesine engel olabileceksiniz..
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 17:03

Emziren anneler bu habere dikkat

Diyetisyen Güler Mercan Yılmaz, emzirmenin, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemi olduğunu söyledi. Yılmaz, emzirmenin önemine değinerek, “Anne ile bebeğin sağlığı üzerinde biyolojik ve psikolojik birçok etkiye sahiptir” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 16:48

Kanserden koruyan besinler neler? (İşte Kansere Karşı Bire Bir Besinler)

Kanser hepimizin korkulu rüyası, etrafımızda duydukça bile daha da ürkütücü oluyor. Çağımızın hastalığı kanser çevresel, genetik ve yaşam biçimindeki olumsuz koşullardan kaynaklanıyor. Peki kanserden korunmak için yapabileceğimiz şeyler var mı? Kanserden koruyan besinler neler? gibi sorular sizinde aklınızı kurcalıyorsa buyurun haberimize. İşte Kansere Karşı Bire Bir Besinler...
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 15:39

Biodedektör köpekler kanseri koklayarak bulacaklar

Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlanan "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" adlı Türkiye’de ilk olacak projeyle, birçok kanser türünün erken teşhisini yapacak.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 13:09

Kirpik iltihabı arpacığa neden olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Ümit Beden, kirpik iltihabının arpacığa neden olabileceğini belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 10:31

Diş estetiğinde muhteşem sonuç: 'Lamina porselen'

Diş estetiğinde yöntemler her geçen gün kolaylaşıyor. Kesimsiz yapılan lamina uygulamasıyla yaşanan değişim dikkat çekiyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Aralık 2017 - 08:05

'Kilo alırım korkusu sigarayı bırakmaya engel olmasın'

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. Dr. Akyüz, "Sigarayı bırakınca kilo almayı engellemek ya da varsa alınan kiloyu vermek mümkün. Yeter ki sigarayı bırakmaya kesin karar verilsin." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
24 Aralık 2017 - 15:07

Talasemi anne babadan çocuğa geçer mi?

Uzman Dr. Mehmet Şeker, talaseminin kalıtsal bir hastalık olduğunu belirterek, "Erkek ve kadın taşıyıcı olur ve taşıyıcılar evlendiği zaman çocuklarda talasemi olma oranı yüzde 25’tir. Yüzde 50 taşıyıcı olma oranı, yüzde 25’te sağlam olma olasılığı bulunmaktadır" dedi.
Başa Dön