Sağlık
Sosyal medyada A4 tuzağı! Yeni akımda gençler ölümüne yarışıyor
10 saat 37 dakika önce
Bir günden uzun süren spor ağrısına dikkat!
10 saat 47 dakika önce
İnovatif fikirler! Geleceğin eczacılarının projeleri ödüllendirildi
10 saat 57 dakika önce
Hangi renk güneş gözlüğü? Araba kullanırken yeşil ya da kahverengi
11 saat 7 dakika önce
Görme kaybı inme belirtisi! İhmal etmeyin
12 Mayıs 2025 - 10:42
Anne babalar dikkat! 5 dakikası bile tehlikeli! Uzmanlar ''Uzak tutun'' diyerek uyardı
Kene kabusunda hayati uyarı: En büyük hatalardan!
Sağlık Bakanlığı'ndan obeziteye karşı yeni önlem! Fazla kilolular tek tek tespit edilecek
Türk çocukları obezitede Amerika’yı yakaladı! Geleceğimiz tehlike altında
Türkiye’de ilk vaka! Önce akciğer nakli sonra anne oldu
Çok yemek tümörü de besliyor! Kanser hastaları daha az ama kaliteli yemeli
19 Aralık 2019 - 07:11
Yeteri kadar kullanılmayan beyin küçülüyor
Nörobilim konusundaki son gelişmelerin paylaşıldığı 3. Nörobilim Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Uğur Batı, beynin doğru kullanılmasının önemine dikkat çekerek “Nöroloji biliminin çok ilerlemesine rağmen beyinle ilgili çözülemeyen birçok konu var. Kesin olan tek konu kullanmadığımız zaman beyin kapasitesinin küçülmesi. Yani kullanılmayan beyin geri alınıyor. Beynimiz geliştirilmediğinde, sadece kendi biyolojik devamlılığını sürdürebilecek kapasiteye geriliyor” dedi.
19 Aralık 2019 - 07:07
500’üncü böbrek naklini pasta keserek kutladılar
Türkiye’nin en çok kadavradan organ naklini gerçekleştiren merkezlerinden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı çatısı altında 500. böbrek naklini yapıldı.
19 Aralık 2019 - 07:04
Fast food sedefi tetikliyor
Bağışıklık sistemi hastalıklarından olan sedefin ortaya çıkış sebeplerinden biri de bağırsaklardaki mikrobiyatanın bozulması. Bağırsaklarda yaşayan faydalı bakterilerin en büyük düşmanı ise fast food yiyecekler ve glikoz şurubu…
18 Aralık 2019 - 16:29
İşte diş ağrıları için çok etkili çözüm önerileri
Diş ağrılarının; 20 yaş diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, diş ve diş eti iltihabı ağrıları, eklem ağrıları gibi pek çok nedene bağlı olduğunu söyleyen Diş Hekimi Recep Eşkar, “Öncelikle diş ağrısının neden kaynaklandığı tespit edilmeli ve buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır. Çoğu kişi diş ağrısı sırasında ağrıyı hafifletmek adına kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor ve dişe aspirin, kolonya, alkol yerleştiriyor. Bunlar kesinlikle doğru değildir. Diş ağrısı tespiti ve tedavisinin sadece diş hekimi tarafından yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak diş hekimine gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek için bazı çözüm önerileri de bulunmaktadır.” diye konuştu.
18 Aralık 2019 - 16:14
Aman dikkat! Bunları tüketmek bebeğinizi zehirleyebilir
Hamilelikte tüketilen besinler bebek sağlığını yakinen ilgilendiriyor. Öyleki kimi yiyecekler yarardan ziyade zarara yol açarak bebekte olumsuz etkiler bırakabiliyor. Bu etkiler Dr.Fevzi Özgönül'e göre zehirlenmeden ölüme kadar çok ciddi problemler...
18 Aralık 2019 - 13:10
Fazla et tüketimi sağlığı bozabilir
Diyetisyen Arif Kaçan, "Yapılan yeni bilimsel çalışmalar kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerini gereğinden fazla tüketilmesi yaşam süresinin kısalmasına neden olduğunu göstermiştir. Yine Dünya Sağlık Örgütü fazla tüketilen kırmızı et ve işlenmiş etleri kanserojen sınıfına almıştır." dedi.
17 Aralık 2019 - 15:07
Yapay zekâ mükemmeliyet merkezi kurulacak
MLP Care ve sağlık alanında yapay zekâ yazılımları geliştiren Amerika merkezli Enlitic, işbirliği anlaşması imzaladı. İki kurumun ortak çalışması ile geliştirilecek yapay zekâ modelleri, Türkiye tarafından Doğu Avrupa ve Orta Asya’da faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarına sunulacak.
17 Aralık 2019 - 14:10
Obezite ile “akademili” mücadele
Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği bir araya gelerek ülkemizde çığ gibi büyüyen obezite ile ilgili eğitim ve bilimsel çalışmalar yürütmek üzere Obezite Akademisi’ni kurdu.
17 Aralık 2019 - 08:30
Kişiye göre kanser tedavisi
Kapsamlı genetik haritalama ile 300’den fazla geni inceleyen bilim adamları, kanser hücresinin karakterini ortaya koyuyor, genetik mutasyona uygun tedavi planı hazırlıyor...
16 Aralık 2019 - 17:11
'Bitki çaylarını tüketirken doğru bildiğimiz yanlışlar var'
Diyetisyen Merve Kaplan, bitki çaylarının tüketilmesi hakkında bilgiler verdi. Kaplan, “Bitki çaylarını tüketirken doğru bildiğimiz yanlışlar var” dedi. Kaplan, “Günde iki fincandan fazla tüketilen çaylar midemize zarar verebilir” diye konuştu.
16 Aralık 2019 - 12:20
Reflü şikayetlerini azaltacak 10 öneri
Uzun süre devam eden reflüde, barret özofagus denilen yemek borusu ile midenin birleştiği noktada ortaya çıkan mukozal değişiklikler oluşmaya başlayabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uz. Dr. Gökhan Aksakal, "Bu oluşumlar da ileride bir kanser türüne zemin hazırlayabilir. Şikayetleri azaltmak için yemek saatlerinin ve beslenme düzeninin değiştirilmesi ilk sırada gelir" dedi.
15 Aralık 2019 - 15:00
Uzmanlar diyabetli hastaları uyardı
14. Ulusal Yara Kongresi'nde toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Ayağına İyi Bak" projesi tanıtıldı.
15 Aralık 2019 - 09:52
Plastik kullanımında dikkat! Bu numara plastikler kanser yapıyor
Bursa Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Demirkan, vatandaşları aldıkları ürünlerin plastik kaplarındaki numaralara bakmaları hususunda uyardı.
14 Aralık 2019 - 12:16
'Karın ağrısının sebebi kanser olabilir'
Prof. Dr. Emel Canbay, karın ağrısı şikayetinin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek, "Karın ağrısı, karın içinde çok ufak olan apandisit ve onun kanserine bağlı da olabilir." dedi.
14 Aralık 2019 - 09:52
Ordu'da hayret veren olay: Sokak kedisi adeta terör estiriyor
Ordu'nun Ünye ilçesinde bir sitede bekleyen sokak kedisi yanına kimseyi yaklaştırmıyor.
14 Aralık 2019 - 03:06
Biti, gurur meselesi yapmak bulaştırıyor
Bitlenmek ne yaş, ne sosyal statü ne de temizlik gözetiyor. Okulda çocuğumuz, otobüste, metrobüste, spor salonunda da biz her an bitlenebiliriz. Tek çare, nasıl bulaştığını ve nasıl başa çıkılacağını bilmek…
14 Aralık 2019 - 02:50
Tedavi edilmeyen sinüzit beyne zarar
Havaların soğumasıyla birlikte artan sinüzit vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Türkay, tedavi edilmeyen sinüzitin hayat kalitesini düşürmesinin yanı sıra zamanla ilerleyerek göz ve kafa içinde enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
14 Aralık 2019 - 02:49
Dokuz saatten fazla uyku felç riskini artırıyor
Geceleri 9 saatten fazla uyumanın ve gün içinde 90 dakikadan fazla kestirmenin felç riskini artırabileceği ortaya çıktı.
13 Aralık 2019 - 17:20
Beyinde yeme dürtüsünü değiştiren özel bir devre keşfedildi
Amerikalı bilim insanları beyinde yeme dürtüsünü değiştiren özel bir devre tespit etti.
13 Aralık 2019 - 14:46
Soğuk havalarda sağlığın korunması için ağız hijyenine dikkat
Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, grip virüsünün ağız yoluyla çok kolay bulaşabildiğini belirterek, "Solunum yolu ile bulaşan hastalıklardan korunmak için düzenli olarak diş fırçalamak önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
13 Aralık 2019 - 14:36
Türk doktorun dünya çapındaki başarısı
Her yıl ‘Derin ven trombozu’ ve ‘Akciğer embolisi’ hastalıklarıyla ilgili küresel anlamda farkındalığı arttırmak adına tüm dünya genelinde düzenlenen ‘Dünya Tromboz Günü’ (World Thrombosis Day) küresel organizasyonu yönetim kuruluna, ilk kez bir Türk doktor seçilerek büyük bir başarıya imza attı.
Başa Dön
1
...
406
407
408
409
410
...
477
Sona Git