AK Partili Hamza Dağ'dan 6'lı Masa'nın 'ortak liste' krizine çarpıcı yorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Hamza Dağ'dan 6'lı Masa'nın 'ortak liste' krizine çarpıcı yorum

Seçim 2023 Haberleri

Ortak liste muhalefette yeni bir krizin kapısını aralarken, AK Partili Hamza Dağ’dan krize ilişkin ilginç bir yorum geldi. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı Masa’daki dört partiye ihtiyacı kalmadığını belirten Dağ, 9 Nisan’da 6’lı Masa’nın son kullanma tarihinin dolacağını söyledi.

Seçime 39 gün kala, siyasilerde heyecan artarken, yeni krizler de baş gösterdi. Sancılı bir sürecin ardından Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren Millet İttifakı şimdi de, ortak liste krizi yaşıyor. İYİ Parti sadece 9 ilde ortak listeye onay verirken ittifak içindeki küçük partilerin akıbetinin ne olacağı da henüz belirsizliğini koruyor. Deva Partisi uzlaşmanın sağlanamaması durumunda tüm illerde kendi listesiyle seçimlere gireceğini söylerken Saadet Partisi’nin ise Deva ve Gelecek Partisi’yle birlikte ‘ittifak içinde ittifak’ kurmayı planladığı kulislerde yansıyan iddialar arasında yer alıyor.

SÖZ VERİLEN VEKİL SAYISI DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı olmak için 6'lı Masa'yı, millet vekili sayısı ile ikna eden Kemal Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne 20 vekil, Saadet Partisi'ne 10 vekil, Demokrat Parti'ye ise 4 vekil vaadinde bulunduğu iddia edilmişti.

Aday olmadan ittifakındaki partilere 54 vekil sözü veren Kılıçdaroğlu'nın adaylığı açıklandıktan sonra DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ye toplam 11 koltuk teklif ettiği öğrenildi. 

'KILIÇDAROĞLU 4 PARTİYİ GÖZDEN ÇIKARDI' 

Muhalefet cephesinde yaşanan ortak liste krizini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise adaylığını kesinleştiren Kılıçdaroğlu'nun dört küçük partiye ihtiyacı kalmadığını savundu.

'6'LI MASA'NIN SON KULLANMA TARİHİ 9 NİSAN'DA BİTİYOR'

9 Nisan günü listelerin teslim edileceği zaman kırılmanın yaşanacağını söyleyen Hamza Dağ şöyle konuştu:

6'lı masa biliyorsunuz 7'li masa oldu. Aralarında yaptıkları toplantılar teorik olduğu için ilk kriz Cumhurbaşkanlığı adayında yaşandı.

İkinci süreç aday listelerinin belirlenmesi...

Genel Başkanlar yardımcılık verilerek teskin edilmiş olabilir, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşti ve dört siyasi partiye ihtiyacı kalmadı.

54 vekil sözü vardı bu çok inandırıcı değildi.

Benim kanaatime göre birer tane vekil ya verirler ya vermezler.

9 Nisan 2023'te son kullanma tarihi bitmiştir.

Bildiğim bir şey değil bir öngörü. Kırılma, kullanılma, kenara atılma.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...