Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na hesap uzmanı göndermesi: Vekillerin 4'te 1'i gitti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na hesap uzmanı göndermesi: Vekillerin 4'te 1'i gitti

Seçim 2023 Haberleri

Çok düşük oy orana sahip 4 partinin CHP listelerinden 39 milletvekili çıkarması Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin de gündemindeydi. Bakan Nebati bu konu üzerinden Kılıçdaroğlu'na ilginç bir göndermede bulundu.

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne CHP listesinden giren DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partisi'nden 39 isim milletvekili seçildi. CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısının hemen hemen 4'te birine denk gelen 39 milletvekili, seçim sonrası kendi partilerine geçecek.

CHP listesinden seçime giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin 10'ar, DEVA Partisi'nin 14, Demokrat Parti'nin 3, İYİ Parti'nin 1 adayı Meclis'te sandalye sahibi oldu. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'dan milletvekili seçildi. Bu durum Türkiye seçim tarihinde bir ilk olurken, bu partilerin toplam oy oranının ortalama hesaplamalarla çok düzeyde kaldığı ortaya çıktı.

Söz konusu durum CHP tabanını da rahatsız ederken bir tepki de Bakan Nebati'den geldi.

"KÜSÜRAT PARTİLERİNE SÖZ VERİP DURMUŞSUNUZ"

Meclis'teki sandalye sayısının 4'te 1'ini küsürat partilerine vermesine göndermede bulunan Bakan Nureddin Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Sana söz baharlar gelecek" diyerek anlaşılan seçmenlerinize değil, ülkemizde hiçbir tabanı olmayan küsürat partilerine söz verip durmuşsunuz.

Toplam oy potansiyeli yüzde 1,5'i dahi bulmayan bu küsurat partilerinin 40'a yakın adayını Meclis'e taşıdınız"

Yeni dönemdeki sandalye sayınızın neredeyse dörtte birine denk gelen bu tablo, bir "Hesap Uzmanı" olarak, hesaba-kitaba ne derece hakim (!) olduğunuzu da bir kez daha açıkça ortaya koymuştur."

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...