CHP Kilis adayının Afrin açıklaması gündem oldu: Operayona karşı çıkmış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Kilis adayının Afrin açıklaması gündem oldu: Operayona karşı çıkmış

Seçim 2023 Haberleri

Kilis'ten CHP'nin ilk sırada aday olarak gösterdiği İl Başkanı Akif Perker'in, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Afrin harekatına karşı olduğu ortaya çıktı. Perker'in, partinin fikrini milli duyarlılık nedeniyle söyleyemediğini belirttiği öğrenildi.

Seçime bir ay kala, partilerin milletvekili adaylarını YSK'ya bildirme süreci sona erdi. İsimlerin belirlenmesinin ardından, adayların geçmiş açıklamaları da gündeme gelmeye başladı. O adaylardan biri de CHP'nin Kilis adayı oldu. CHP'nin ilk sıradan aday gösterdiği Kilis İl Başkanı Akif Perker'in, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Afrin harekatına karşı olduğu ortaya çıktı.

NYT RÖPORTAJI DİKKAT ÇEKTİ

Haber 7'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi, Kilis'te İl Başkanı Mehmet Akif Perker'i ilk sıradan aday gösterdi. Millet İttifakı'nın adaylık karmaşası yaşadığı dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Geleceğin Cumhurbaşkanı' şeklinde hitap etmesiyle gündeme gelen Perker'in geçtiğimiz yıllarda New York Times'a röportaj verdiği belirlendi.

"BÖYLESİ ZAMANDA KARŞI ÇIKMAK HALKTAN ÇOK FAZLA REAKSİYON GÖRÜR"

New York Times gazetesinin, Afrin Harekatı'na ilişkin Kilis’te yaptığı röportaj serisinde yer alan Perker'in Türkiye’nin terör örgütü PKK ve DEAŞ’a yönelik başlattığı Afrin harekatına karşı olduklarını, ancak oluşan milli duyarlılık nedeniyle bunu söyleyemediklerini söylediği ortaya çıktı.

CHP'li Perker'in Afrin harekatına yönelik açıklamaları şu şekilde:

"Savaşa karşı olan bir siyasi partiyiz. Milliyetçi gururun yüksek olduğu böylesi bir zamanda karşı olmak halktan çok fazla reaksiyon görür."

(Haber 7)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...