CHP ve İyi Parti fermuar modelinde anlaştı

- Güncelleme:
CHP ve İyi Parti fermuar modelinde anlaştı

Seçim 2023 Haberleri

CHP ve İyi Parti, 10 ilde aday listeleri için ‘fermuar’ modelinde anlaştı.

CHP ve İyi Parti, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalara hız verdi. Bazı şehirlerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan iki parti, Millet İttifakı’nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma ihtimali düşük olan şehirlerde seçime, ‘fermuar’ modeliyle girme kararı aldı. Listede her iki parti adayının birbirini izlediği ‘fermuar’ metodu, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı beş ve altında olan Aksaray, Gümüşhane ve Çorum gibi küçük şehirlerde uygulanacak. ‘Fermuar’ modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İyi Parti’nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek. Buna göre 10 şehrin yedisinde CHP’nin adayı, üçünde İyi Parti’nin adayı ilk sırada yer alacak.

Öte yandan bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu, muhalefetin seçime ortak listeyle girmesi gerektiğini söyledi. Karasu “Bu seçimde en verimli sonucu almaları gerekiyor. Yani ortak liste daha fazla kazandırır” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...