CHP ve İYİ Parti’nin ‘fermuar’ modeli 10'dan 16’ya yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP ve İYİ Parti’nin ‘fermuar’ modeli 10'dan 16’ya yükseldi

Seçim 2023 Haberleri

CHP ve İYİ Parti heyetlerinin üzerinde çalıştığı fermuar modeli üzerinde yapılan ve anlaşılan il sayısı 10’dan 16’a yükseldi. Böylece 9 ilde CHP milletvekili adayı, 7 ilde ise İYİ Parti’nin milletvekili adayı birinci sırada yerini alacak.

Türkiye 14 Mayıs’ta kurulacak olan sandıklar ile Cumhurbaşkanı adayı ve 28.Dönem milletvekili için tercihini yapmış olacak. Millet İttifakı’nda cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalarını hızlandırırken bir yandan da milletvekili listeleri hazırlanmaya devam ediyor. Aday listelerinin saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor.

T24'de yer alan habere göre, CHP ve İYİ Parti arasında ortak milletvekili aday listesi sayısının 16’ya yükseldiği ifade edildi. Uzlaşılan il sayısının ilk olarak 10 olduğu ve yaklaşık 40 il üzerinde de çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti.

9 İLDE CHP 7 İLDE İYİ PARTİ ADAYI

Edinilen bilgiye göre Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde CHP’nin adayı birinci sırada yer alırken, Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde de İYİ Parti’nin adayı birinci sırada yer bulacak.
Bu listelerde, Millet İttifakı’nda yer alan diğer partiler DEVA, Saadet, Gelecek partileri ile Demokrat Parti’nin adayları yer almayacak.

(T24)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...