Cumhurbaşkanı Erdoğan: 100 binin üzerinde deprem konutunun inşasını başlattık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 100 binin üzerinde deprem konutunun inşasını başlattık

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Büyük Üsküdar İftarı programında açıklamalarda bulundu. Tüm İstanbul'a tüm Üsküdar'a selamlarımı gönderiyorum diyen Erdoğan, "6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geleneksel Büyük Üsküdar İftarı programında vatandaşlara seslendi. Konuşmasında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere değinen Erdoğan,  "70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. İftar soframızı depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık." dedi. Enkaz çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "(Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği iller) Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

"BİR AN OLSUN DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK"

Kucaklaşmamıza vesile olan başta belediye başkanım olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum, bayramınızı şimdiden kutluyor, ailelerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi niyaz ediyorum. 6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. İftar soframızı depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık. Bu mübarek günde kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için depremzedelerimizin yanlarında olduk. Ramazanın başından beri soframızı depremzedelerimize açmaya çalıştık. Bu zor günlerinde onlara umut aşıladık.

“650 BİN KONUTU TESLİM EDİNCEYE KADAR BÖLGEDEN ASLA AYRILMAYACAĞIZ”

Dün Şanlıurfa ile birlikte 100 bini üzerinde deprem konutunun inşasını başlattık. Toplam 650 bin konutu teslim edinceye kadar bölgeden asla ayrılmayacağız. Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz. Deprem turistleri kaybolup gitse de biz onların peşinden gitmeyeceğiz. Biz asla onlar gibi olmadık olamayacağız.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...