Erdoğan'dan 'Rehavet' uyarısı: Zafer sarhoşluğuyla yola devam edemeyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldiği Rami Kışlası Kütüphanesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs'taki seçime işaret eden Erdoğan, "Seçim günü sonuçlar belli olana kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet olmaz. Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz, çok çalışacağız." ifadelerini kullandı. Konuşmasında Millet İttifakı'na da yüklenen Erdoğan, "Bay bay Kemal Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Böyle bir şey asla bizim siyaset kitabımızda yer almaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kışlası Kütüphanesi'nde gençlerle buluştu. 9 gün sonraki seçimlere dikkat çeken Erdoğan, "Zafer sarhoşluğuyla yola devam edemeyiz" diyerek 'rehavete kapılmayın' uyarısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Siyaset çetin bir imtihandır. Hele iktidar adete ateşten gömlek giymektir. Biz ise siyasette neredeyse yarım asırdır Milletimizin huzurundayız. Aramızdaki muhabbeti anlayamayanların her yenilgi sonrası millete hakaret etmeleri sadece kendi karakter fukaralıklarını gösterir. Seçim gecesinden sonra yaşananları sizler de gördünüz. Hepsi bir yana sadece depremzedelere yapılan saygısızlık bile bunların kabahat hanesini ağızına kadar doldurmaya yeter.

Deprem yıkıntıları önünde turistik fotoğraflar çekmek, milletin acısını umursamayıp şov yapmak dışında bunlar ne yaptı. Ama biz belediyelerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla depremzedelerimizin yaralarını zaten sarıyor. Onlar olsa da olur olmasa da. Seçimden sonra utanmadan arlanmadan depremzede kardeşlerimize, bırakın siyasete insanlığa ahlaka sığmayan hakaretler etmelerine ne diyeceğiz. Bunların gerçek yüzü işte bu. Siz onlara tabi olursanız. Kendi deyimleriyle tıpış tıpış onlara oy verirseniz ne ala. Yok kendi iradenizle farklı bir karar verirseniz dünyayı başınıza yıkar, etmedik hakaret yapmadık densizlik bırakmazlar.

Erdoğan'dan 'Rehavet' uyarısı: Zafer sarhoşluğuyla yola devam edemeyiz

FAŞİZM RUHLARINA İŞLEMİŞ

Faşizm bunların ruhuna sirayet etmiş. Gerçi bölücü örgütle, FETÖ'yle tefecilerle, küresel medyayla yol yürüyenlerden başka ne beklenebilir ki? Kardeşlerim, bunlar talimatı kandilden alıyor. Terör örgütünün şehirdeki uzantılarından. Biz ise talimatı Allah'tan ve milletimizden alıyoruz. Defne'de CHP yüzde 80 oy aldı. Biz yüzde 20, ama biz hastaneyi yaptık. Onlara rağmen yaptık ve pazar günü de inşallah açılışını yapacağız. Biz kime ne kadar oy verilmiş bakmayız, biz 'insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır' hükmü gereği hareket ediyoruz.

Biz en baştan beri milletimizin verdiği her kararın başımızın üstünde yeri var dedik. Bunlar ne dediler, 'yıkacağız' dediler. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri yıkacaklar. Geri çekileceğiz dediler. Türkiye'nin sınırlarını korumak için kurduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler, kafaya bak. Ne polisim ne jandarmam, ne askerim sana böyle bir fırsatı Allah'ın izniyle vermez. Serbest bırakacağız dediler, kimi serbest bırakacaklar.

Erdoğan'dan 'Rehavet' uyarısı: Zafer sarhoşluğuyla yola devam edemeyiz

Cezaevlerindeki PKK'lılar, FETÖ'cüleri, Selo'yu serbest bırakacaklar. Kim bu Selo? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo. Ülke eğer hukuk devletiyse biz de işin başındaysak, adaletten başka hiçbir mekanizma çalışmayacak.

BATI DEĞİL TÜRKİYE NE İSTERSE BİZ ONU YAPARIZ

Londra'nın tefecilerinden borç alacaklarmış. Bay Bay Kemal onlar sana tefeci oldukları halde delikli kuruş vermezler. Bir taraftan Rusya'ya saldıracaksın, öbür taraftan ilişkileri yeniden düzenleyeceğiz diyeceksin. Siyasette böyle bir yolda olan insan bu tür gafı yapmaz. Biz batının bütün ülkeleriyle de görüşürüz. ABD ile de görüşürüz, Rusya ile de görüşürüz, Çin ile de görüşürüz.

Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak görüşürüz. Hiçbirini dışlamadık. F-16'larla ilgili F35'lerle ilgili biz adam gibi durduk ve duruşumuzdan taviz vermedik.

Ülkemizin en büyük ekonomik ortağı Rusya'ya karşı yaptırımlara katılarak batı ne istiyorsa bunu yapacağız dediler. Bay bay Kemal Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Böyle bir şey asla bizim siyaset kitabımızda yer almaz.

Erdoğan'dan 'Rehavet' uyarısı: Zafer sarhoşluğuyla yola devam edemeyiz

Aile kurumumuzu ve evlatlarımızın geleceğini hedef alan sapkın yapılara destek vereceklermiş. LGBT'ye yol vereceklermiş. Aile kurumunu asla lekeleyemeyiz. Anayasa değişikliğinde süratle aile kurumunun güçlenmesi için gerekli adımları atacağız.

ZAFER SARHOŞLUĞU İÇERİSİNDE YOLA DEVAM EDEMEYİZ

Anadolu çocuğuna uyar mı böyle şeyler? Anadolu insanı dediğin merttir, siyasetçisini kendisi gibi görmek ister. Milletimizin kendisini yok sayanlara sandıkta varlığını en güçlü şekilde hissettireceğine inanıyorum. Seçim günü sonuçlar belli olana kadar sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz.

Türkiye Yüzyılı ile evlatlarımıza güvenli bir ülke ve gelecek bırakalım. 14 Mayıs'ta seçimde 27 milyonu aşkın ve yüzde 49 buçukluk oranla bunun işaret fişeğini attınız. İradenizin istikametini gösterdiniz. Geriye 28 Mayıs'ta yarım kalan işi tamamlamak kalıyor. Buradan ayrıldıktan sonra eşinize dostunuza sandıkları sıkı tutmaları mesajımızı iletmenizi istiyoruz. 14 Mayıs'ı 28 Mayıs'ta tamamlayalım. 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile bunu taçlandıralım. Fitnecilere inat 28 Mayıs'ta sandıkları 85 milyon olarak bayram yerine çevreceğiz. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmayacağız.

Yarın Devlet Bey ile birlikte deprem bölgesindeyiz. Yine Pazar günü ve Salı günü deprem bölgesindeyiz. Bir tanesi Sivas olacak.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...