Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkevi'ne saldırıya sert tepki: Gerekeni yapıp, o teröristi bulun

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen ‘Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu. New York'taTürkevine yönelik saldırıya sert tepki gösteren Erdoğan, ABD'yi gereğini yapmaya, teröristi bulmaya çağırdı. Konuşmasında, 'Türkevi orada size emanettir' diyen Erdoğan, "Türkevi'nin camlarını kıran bu saldırganı süratle bulmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘’Büyük Rumeli Buluşması’’ programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi binasına yönelik saldırı vardır. Saldırıya sert sözlerle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biz de buradan ABD'nin yetkililerine şunu demeyecek miyiz. 'Hemen süratle bu teröristleri bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Acaba benzer bir olay Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaktınız? Türkevi orada size emanettir. Türkevi'nin camlarını kıran bu saldırganı bulmanız gerekiyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkevi'ne saldırıya sert tepki: Gerekeni yapıp, o teröristi bulun

'SEVİNCİNİZ, 28 MAYIS'TA SANDIKTAN ÇIKACAK SONUCUN MÜJDESİ'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdesini veren şu sevinciniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Siz ne güzel insanlarsınız. Siz ne vefakar insanlarsınız. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin.

Aliya'yı son demlerinde ziyaret ettim. Ve son cümleleri çok manidardı. Dedi ki, 'Tayyip evladım bu topraklar evlad-ı Fatihan'dır. Bu evlad-ı Fatihan olan topraklar size emanettir.'

Dünyanın en güçlü ordularına Çanakkale'yi hep birlikte dar ettik. Kendisi de Rumelili olan Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde istiklal harbimizi zaferle taçlandırdık.

Türkiye başı dara düşen herkese bir esenlik yurdu oldu. Milletçe el ele, gönül gönüle vererek bu topraklarda özgür ve başı dik bir şekilde yaşamaya çalıştık. Nice saldırıları göğüsleyerek Türkiye'yi bu günlere getirdik. Bunu da millet olarak hep birlikte başardık.

Türkiye gibi bir vatanımız, yuvamız olduğu için Allah'a ne kadar şükretsek azdır.

Medreseler kapatıldı, hanlar, hamamlar, imaretler, kütüphaneler bilerek bakımsızlığa terk edildi. Kanaat önderleri, hocaları, alimleri, siyasetçileri hapse atıldı. Aynı şekilde nüfusunun yüzde 80'i çoğunluğu Müslüman olan şehirlerde bugün ya hiç Müslüman yaşamıyor ya da bir avuç Müslüman yaşıyor. Batı dünyası bunu hep görmezden geldi. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan bu kültür katliamına ses çıkarmadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkevi'ne saldırıya sert tepki: Gerekeni yapıp, o teröristi bulun

TÜRKEVİ'NE SALDIRIYA SERT TEPKİ

FETÖ'cü alçaklarla bölücü hainlere gösterdikleri sempatinin onda birini mağdurlara ve mazlumlara göstermiyorlar. Avrupa'da PKK baktı ki iş kötüye gidiyor seçmenlere saldırmaya başladı.

Yetmedi ABD'deki Türkevi'ne saldırdılar. Türkevi'ne saldırmak size ne kazandırır. Şimdi bize buradan ABD'nin yetkililerine şunu demeyecek miyiz. 'Hemen süratle bu teröristleri bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Acaba benzer bir olay Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaktınız? Türkevi orada size emanettir. Türkevi'nin camlarını kıran bu saldırganı bulmanız gerekiyor.

Ne Rumeli'yi unuttuk ne Kıbrıs'ı ne de gönül coğrafyalarımızın diğer kısımlarını.

Yurt dışı Türkler başkanlığımızla eğitim ve kültür alanında iş birliğimizi geliştirdik. Diplomatik misyonlarımızın sayısını artırarak bayrağımızı gururla dalgalandırdık.

Hiçbir kardeşimizi sahipsiz, çaresiz hissettirmedik. Rumeli'nin her taşını, camisini, türbesini, çarşısını, bir nakış misali ilmek ilmek kalbimize işledik.

Maruz kaldıkları onca baskıya rağmen yürekleri Allah aşkıyla, peygamber sevdasıyla yanan dervişleri gördük.

ZOR GÜNLERDE KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK

Bugün hamdolsun en küçük sıkıntılarında kardeşlerimizin yardımına koşabiliyoruz. Bosna Hersek'te sel olunca bunu yaptık. Arnavutluk'ta deprem olunca bunu yaptık. Zor günlerinde dara düştüklerinde kardeşlerimizin hep yanında olduk.

Bizdeki muhalefetin Balkanlarla ilgili en ufak bir adımını duydunuz mu? Böyle bir dertleri yok. Biz Balkanlara, Rumeli'ye sevdalıyız sevdalı bizim bir farkımız var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkevi'ne saldırıya sert tepki: Gerekeni yapıp, o teröristi bulun

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Evlad-ı Fatihan'ın gözyaşlarını silmediler. Gün oldu hamburger yemek için ABD'ye gittiler. Gün oldu ülke ülke gezip Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiler.

Bunlar teröristlerle bile kol kola girdiler. Hapisteki canilerle ilgilendikleri kadar kalbi Türkiye için atan milyonların meseleleriyle ilgilenmediler. Bir kez olsun yerli milli vicdanlı bir duruş sergilemediler.

Bugün de aynısını yapıyorlar. Bir gece yayınladıkları Alevi Sünni, Kürt, Türk videolarıyla birlik duygularımıza kast etmekten utanmıyorlar. Bunlar emri Kandil'deki teröristlerden alıyorlar. Biz emri Allah ve milletimizden alıyoruz. Farkımız bu.

SANDIĞA LEKE SÜRDÜRMEYECEĞİZ

Korku siyasetiyle oy alabileceklerini düşünüyorlar. Milletimiz bunların ciğerini biliyor. 14 Mayıs insanımızın basireti hafife alanların milletten yediği ilk tokattı. 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı milat olacaktır. Yaşadıkları hezimete millete ortak etmek isteyen kifayetsizlerin oyununa gelmeyeceğiz. Sandığa leke sürdürmeyeceğiz. Rehavete kapılmayacağız. 28 Mayıs'ta erkenden sandıklara koşacak geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...