Destici, Erdoğan'ın oy oranını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'de Cem Küçük'ün sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıklayan Destici, "Son geldiğimiz noktada seçimler Allah'ın izniyle ilk turda bitiyor. Yurt dışında oy verme işlemi bitti. 2018 seçimlerindeki sonuçlara baktığımızda Cumhur İttifakı'nın yüzde 65 bandında oyu var. Bu seçimde de bu oy böyle gerçekleşirse ittifakımız 1,2 gibi bir artı avantaj sağlıyor." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'de Cem Küçük'ün sorularını cevapladı. Seçime son 4 gün kala kritik değerlendirmelerde bulunan Küçük, "Son geldiğimiz noktada seçimler Allah'ın izniyle ilk turda bitiyor. Yurt dışında oy verme işlemi bitti. 2018 seçimlerindeki sonuçlara baktığımızda Cumhur İttifakı'nın yüzde 65 bandında oyu var. Bu seçimde de bu oy böyle gerçekleşirse ittifakımız 1,2 gibi bir artı avantaj sağlıyor." ifadelerini kullandı.

SEÇİM İLK TURDA BİTER Mİ?

Son geldiğimiz noktada seçimler Allah'ın izniyle ilk turda bitiyor. Yurt dışında oy verme işlemi bitti. 2018 seçimlerindeki sonuçlara baktığımızda Cumhur İttifakı'nın yüzde 65 bandında oyu var. Bu seçimde de bu oy böyle gerçekleşirse ittifakımız 1,2 gibi bir artı avantaj sağlıyor. Diyelim ki biz oradaki yüzde 4 ya da 5 oyun 3'ünü alıyoruz, karşı taraf ise Cumhur İttifakı'ndan sonra en çok oy alan parti Yeşil Sol ya da HDP. Onlar da yüzde 1,5 oy alıyor. Yani yüzde 49-49'a gelirse Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 51'le almış oluyor.

DESTİCİ'DEN VATANDAŞLARA: İŞİ İKİNCİ TURA BIRAKMAYALIM

Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 49'larda, hatta 49'ların da biraz üzerine çıktı. Yurt dışı oylarıyla beraber seçimin rahatlıkla birinci turda biteceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasını bekliyoruz.

Böyle ümit ediyoruz. Burada iki aday daha var, Sinan Oğan ve Muharrem İnce. Onlara oy verecek vatandaşlara da seslenelim. Bu adayların seçimi kazanamayacakları, ikinci tura kazanamayacakları gözüktü anketlerde. Özellikle milliyetçi seçmenlerden birinci turda cumhurbaşkanımıza oy vererek bu işi ikinci tura bırakmamalarını istiyorum.

"MESELE DEVLETİN VARLIĞI"

Geçmişte birtakım problemler, kırgınlıklar olabilir. Bunları anlıyorum ama mesele devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü. Çünkü Kılıçdaroğlu diyor ya, 'Sana söz.' Herkese bir söz veriyor. En büyük sözü PKK'nın uzantılara verdiği açık. Apo ve Demirtaş dahil, bütün terör suçlularını dışarı çıkarma sözü veriyor."

"KILIÇDAROĞLU TEHLİKELİ BİR ADAY"

Kılıçdaroğlu için zor değil ama tehlikeli bir aday demiştim. Çünkü mezhepçilik yaptı. Hiçbir başbakan ya da başkan adayı bugüne kadar mezhebini açıklayıp oy istemedi. Geçmişte Türkiye bu mesele yüzünden çok büyük acılar yaşadık. Suriye, Irak, Lübnan niye bu halde? Tamamen mezhepçilikten. Dolayısıyla bunu kaşımasını, gündeme getirmesini, bunun üzerinden oy devşirmeyi bilmeyerek yaptığını düşünmüyorum. Aynı şeyi Kürtler için de yaptı. Dedi ki bütün Kürtleri terörist görüyorlar. Kürtler bizim kardeşimiz, soydaş da olmuşuz.

"AKŞENER ÇAKMA MİLLİYETÇİ"

Alevi kardeşlerimizi de birinci sınıf vatandaşmız hem de din kardeşimiz olarak görüyoruz. Özellikle Almanya'da Aleviliği ikinci bir din gibi ortaya koyup bölmeye çalışırken bunun peşinden gidenler var. Geçenlerde Gürsel Tekin Aleviliğin ayrı bir din olduğunu ifade etmiş. Bu kabul edilebilir mi? Ben de gidiyorum Hacı Bektaş'a, alevi ocaklarına. İYİ Parti tabanı bu söylemlerden rahatsız, Meral Akşener'in sessiz kalmasından rahatsız. Kemal Bey gidiyor HDP ile görüşüyor kapalı kapılar ardında, bir şey söylemiyor. Sonra Sırrı Sakık diyor ki verdiğin sözleri açıkla. Kılıçdaroğlu 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun' dedi. Milliyetçi olanlar zaten orada duramaz. Meral Akşener bunlara ses çıkarmıyor. Kayyumları görevden alınan belediye başkanlarına vereceğiz dedi. Mehmet Selim Kiraz savcımızın katillerini de bıracak bunlar. Çünkü verdiği sözlerin böyle olduğunu düşünüyorum. Akşener geçenlerde sağda ya da solda değil tam ortadayız demiş. Özde bir milliyetçi bunlara seyirci kalabilir mi? O halde siz özde değil sözde milliyetçisiniz, çakma milliyetçisiniz.

"İYİ PARTİ'NİN OYLARI DÜŞTÜ"

Orada sıkıntı olmaz. Ortak liste yapabilseydik daha büyük fark olabilirdi, belki 360'ı geçebilirdik. 4 parti ortak listeyle girebilseydik bunu bulabilme ihtimalimiz vardı ama olmadı. Hayırlısı böylemiş. Bu şartlarda da Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı rahatlıkla elde ediyor. 360 olmaz da 320-330 olur. CHP istediği yükselişi sağlayamadı. İYİ Parti'nin oyları düştü. Bir ara yüzde 10'ların üzerindeydi, şimdi yüzde 6'larda görünüyor.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...