Ehliyet ile oy kullanılabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ehliyet ile oy kullanılabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Seçim 2023 Haberleri

14 Mayıs Pazar gününde 60 milyonu aşkın seçmen sandığa gidip oyunu kullanacak. Seçmen kağıdının vatandaşlara gitmesinin sonrasında hangi sandık ve okullarda oy kullanılacağını öğrenen vatandaşlar kimlik belgesi olmadan ehliyet ile oy kullanıp kullanamayacaklarını araştırıyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılmış olan paylaşıma göre ehliyet ile oy kullanmanın mümkün olup olmadığı konusuna açıklık getirildi. İşte detaylar...

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gidiyor. Seçimlere son 5 gün kaldı. 60 milyon seçmen sandıklara giderek Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için adaylar arasından seçimini yapacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttiifakı'nın adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yarışacak. İlk turda yüzde 50 artı 1 oyu alan bir adayın çıkmaması durumunda seçim 2 hafta sonrasına kalacak.

YSK tarafından sıklıkla kamuoyuna bilgilendirmeler yapılsa da seçmenlerin internet üzerinde en çok aradıkları konular arasında "Ehliyet ile oy kullanılabilir mi?" sorusu bulunuyor. 

EHLİYET İLE OY KULLANILABİLİR Mİ?

YSK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre seçimlerde ehliyet ile oy kullanabilmek de mümkün olacak. Buna göre seçmenlerin üzerinde TC kimlik numarası olan resimli ve resmi nitelikte olan kimliğini yanında bulundurması gerekecek. 

Peki bu belgeler hangileri? Kişinin kimliğini tereddütsüz bir şekilde gösteren, nüfus cüzdanı, soğuk damgalı kimlik belgesi, askerlik belgesi, evlilik cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi yüksek yargı organı mensuplarına ve hakimlerle savcılara verilen mesleki kimlik kartları, askeri kart gibi belgeler...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...