HÜDA PAR, Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HÜDA PAR, Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Seçim 2023 Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz" sözleri yargıya taşındı. HÜDA PAR, Yavaş'ın o sözlerinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Partiden yapılan açıklamaya göre dilekçe, partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu adına parti avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

"BİZİ HEDEF GÖSTERİYORLAR"

Dilekçede Yavaş'ın, 19 Nisan'da Sinop mitingindeki "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz. Hepsine de karşıyız, hepsinin de kökünü kazırız" sözleri hatırlatıldı. "Yavaş'ın bu sözleriyle HÜDA PAR'ı bir terör örgütüyle birlikte andığı ve bir terör örgütü gibi yansıtarak partiye gönül vermiş on binlerce insanı hedef gösterdiği" savunuldu. Mansur Yavaş'ın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediği" belirtildi. Ayrıca "Mansur Yavaş ve benzer üslup takınan arkadaşlarını, HÜDA PAR'a karşı sarf etmiş oldukları sözler sebebiyle siyasi ahlakın gereği olarak özür dilemeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

(AA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...