İmamoğlu'nun Erzurum mitingi olaylı geçti: Polis provokatörlere müdahale etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Okay Memiş'i ve emniyet güçlerini suçlarken vali ise İmamoğlu'nun miting müracaatı değil, esnaf müracatı yaptığını önemlerin de buna göre alındığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 'provokatör kendisi' diyerek İmamoğlu'na sert tepki gösterdi.

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde olay çıktı. İmamoğlu’nun konuşmasını yaptığı sırada seçim otobüsüne taşlarla saldıran provokatörlere polis müdahale etti.

Otobüs üzerinden vatandaşlara bir süre hitap eden İmamoğlu, konuşmasını yarıda keserek aşağı indi. Bu sırada polis saldırgan gruba müdahale etti.

‘TEPKİNİZİ SANDIKTA GÖSTERİN’

Saldırı sırasında öfkeli kalabalığa seslenen MHP il Başkanı Adem Yurdagül, sakinleşmelerini söylediği gruba, ‘tepkinizi sandıkta gösterin’ dedi.

İmamoğlu'nun Erzurum mitingi olaylı geçti: Polis provokatörlere müdahale etti

İmamoğlu’nun konuşması öncesinde de, programın gerçekleşeceği alanda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne alınan otobüslerin sergilenmesi gerginliğe yol açtı. Partililer ve görevliler arasındaki gerginliğe güvenlik güçleri müdahale ederken, programın başlamasına 1 saat kala araçlar bölgeden çekildi.

'GAYRİ YASAL YOLLARLA MİTİNG YAPMAK İSTİYORLAR'

Konuyla ilgili açıklama yapan EBB Başkanı Mehmet, CHP’nin gayri yasal yollarla korsan miting yapmaya çalıştığını söyleyerek, “YSK 4 Mayıs itibariyle miting yapılacak alanları belirlemiştir. Tanıtım amaçlı araçlarımızı sergilediğimiz alanı gayri yasal olarak miting alanına çevirmek istemektedirler. Bizim herhangi bir yeri kapatmamız söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Yaşananların ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, taşlı saldırganlara müdahale edilmediğini iddia ederek "Bunu seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz!" dedi. 

İmamoğlu yetkililere seslenerek, "Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir. Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı... Hakkınızdasuç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun Erzurum mitingi olaylı geçti: Polis provokatörlere müdahale etti

"GÖZÜMÜN ÖNÜNDE 10-15 İNSAN YARALANDI"

Miting alanında bulunan bazı yurttaşların saldırı nedeniyle yaralandığını söyleyen İmamoğlu, "Biz Erzurum’da vatandaşıma seslenecektik. Bir baktık her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada TOMA var taşlar alınıyor bize taşlar atılıyor. Biz otobüsün üstüne çıktık bize taşlar atılıyor. Yapılan müdahaleyle beraber 5. dakika konuşmamı kestim. Bize atılan taşlar bizim üstümüzden insanların üstüne düştü 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği girince vatandaşlar da çekilmeyince vatandaşları uyardım" dedi.

OLAYLARIN ERZURUMLU HEMŞERİLERİMLE İLGİLİSİ YOK

İmamoğlu yararlıların durumuyla ilgileneceklerini belirterek, "Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım." ifadelerini kullandı.

'MİTİNG MÜRACATI YAPILMADI'

CNN Türk ekranlarında iddialara cevap veren Erzurum Valisi Okay Memiş ise İmamoğlu'nun ziyaretinin kendilerine miting gibi değil esnaf ziyareti gibi bildirildiğini belirterek, "Biz her türlü tedbiri aldık. Onlar 'esnaf ziyareti ve akabinde konuşma yapılacak' dedi. Biz mevzuat ne gerektirirse onu söyledik. Biz kendilerinin bu ziyaretinde tüm tedbirlerimizi aldık. TOMA'lar olaya müdahale ettiler. Sükûnet tesis edilmiştir. Provokasyonlarla ilgili tespitlerimizi yapacağız, suç ve suç unsurunun tespit edilmesiyle beraber yargıya intikal ettireceğiz." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: KENDİSİ PROVOKATÖR

Olaylara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Ekrem İmamoğlu'nu suçladı. "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" diyen Bakan Soylu, "Bu provokasyonun adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım." ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...