Yedinci ortak HDP'den seçim değil yıkım bildirgesi

- Güncelleme:
Yedinci ortak HDP'den seçim değil yıkım bildirgesi

Seçim 2023 Haberleri

HDP’nin paravan partisi “seçim beyannamesi” adı altında ‘yıkım ve bölücülük’ vaatlerini açıkladı: Suriye ve Irak’ta operasyonlar duracak. Terörle mücadele edenler yargılanacak. LGBTi’liler Meclis’e girecek. Zorunlu din dersi kaldırılacak

HABER MERKEZİ ANKARA - Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan HDP seçim bildirgesini açıkladı. Seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girecek olan HDP’nin bildirgesinde Suriye ve Irak’ta operasyonların durdurularak asker çekilmesinden, zorunlu din dersinin kaldırılmasına, Diyanet’in kapatılmasından KHK’lıların kamuya geri dönmesine kadar kamuoyunun tepkisini çekecek onlarca madde bulunuyor. İşte HDP’nin skandal vaatlerinden bazıları: 

> Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki askerî operasyonlarına ve varlığına son vermesini ve bu ülkelerle dostluk ilişkileri içinde müzakere ve diplomasi yoluyla Kürt meselesinin çözümü için gerekli adımların atılmasını savunmaya devam edeceğiz.

> (Terör operasyonlarına katılan) tüm kolluk görevlileri hakkında yeniden yargılama süreci başlatacağız.

> Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm siyasi hükümlülerin (PKK elebaşı Öcalan) şartlı salıverilmeden yararlanmasını engelleyen hükümleri kaldıracağız. Mahkûmların yargısal kararı aşan şekilde tutukluluk sürelerini uzatan kararlara karşı yeniden itiraz ve iptal yollarını açacağız.

> KHK ve OHAL Komisyonunun kararlarını iptal edeceğiz. İhraç edilenlerin iadesi için mekanizma kuracağız.

> Eş başkanlık sistemini siyasi partilerin bütün kademelerinde ve yerel yönetimlerde uygulanabilir hâle getirecek yasal düzenlemeleri yapacağız.

> Zorunlu din dersini kaldıracağız. Ana dilinde ibadeti ve inançlar temelinde ana dilinde eğitim hakkını tanıyacağız. 

> Mevzuattan ilgili düzenlemeleri çıkartarak, siyasi partilerin kapatılmasına son vereceğiz.

> Gözaltı süresini tüm suçlamalar için en fazla bir gün olacak şekilde düzenleyeceğiz.

> İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar taraf olunması ve hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız.

> Diyanet İşleri Başkanlığının yerine inanç işleri üst kurulu gibi çalışan, tüm inançlara tüzel kişilikler olarak örgütlenebilme imkânı sağlayan “İnanç Hizmetleri Başkanlığını” kuracağız. 

> Kürtajda kadınların kararını ve beyanını esas alacağız. İsteğe bağlı kürtajı yeniden parasız ve ulaşılabilir yapacağız.

> Meclis’i; LGBTi’lilerin meclisi hâline getireceğiz.

SKANDAL BİLDİRİYE TEPKİ YAĞDI

> AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç: HDP, hiçbir zaman terörle bağını kopartmadı, kopartmak da istemiyor.14 Mayıs’ta millet bunun cevabını verecektir. 

> AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can: Bu seçim bildirgesi değil, ihanet bildirgesidir. HDP, PKK’nın Meclis’teki temsilcisidir. Altılı Masa’yı da HDP ele geçirmiştir, dolayısıyla PKK ele geçirmiştir. 

> AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: HDP’nin 2023 Seçim Bildirgesi’ne bakın. Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları için bu şartları kim kabul etti? 6+1 Türkiye’nin intiharıdır.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...