Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İttifak HDP'nin işine yaramadı

İttifak HDP'nin işine yaramadı

Seçime Yeşil Sol Parti’den giren HDP, milletvekili genel seçimlerinde umduğunu bulamadı.

Kaydet
a- | +A

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - 2018 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 11,70 oy alan HDP (Yeşil Sol Parti), ittifak yapmasına rağmen dün sandıktan oylarını düşürmüş olarak çıktı. Yeşil Sol Parti, açılan yüzde 82 sandık oranına göre, yüzde 8,52’de kaldı. Parti, kalesi olan Güneydoğu Anadolu bölgesinde AK Parti’nin gerisinde kalarak yüzde 35,17 oy aldı.

Parti, Akdeniz bölgesinde ise sadece Adana ve Mersin’de birer milletvekili çıkarabildi. Parti 2018 seçimlerinde Mersin’de 2 milletvekili çıkarmıştı. Yeşil Sol Parti, Marmara Bölgesinde ise sadece yüzde 6 oy alabildi. 2018 seçimlerinde İstanbul’da 10 milletvekili ile Meclis’te yer alan parti, dün yapılan seçimlerde ise bu ilden sadece 8 milletvekili çıkarabildi.

BAKMADAN GEÇME
Millet İttifakı’nda küçük partiler kârlı çıktı
HABER

Millet İttifakı’nda küçük partiler kârlı çıktı

BAŞKENTTE YOK

İç Anadolu Bölgesinde ise açılan sandıklardan sadece yüzde 2 oy alabilen parti 2018 yılında 1 milletvekili çıkardığı Ankara’dan dün yapılan seçimlerde vekil çıkaramadı. Mardin’de milletvekili sayısını 1 artıran parti, Şanlıurfa’daki milletvekili sayısı bir önceki seçimde olduğu gibi 4’te kaldı. Yeşil Sol Parti, Van’da ise milletvekili sayısını artırarak 4’ten 6’la çıkardı.

#secim-genel#

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Seçim 2023
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.