İYİ Parti’de istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’na ‘ağır’ tepkiler: Sustu, korktu, sindi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti’de istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’na ‘ağır’ tepkiler: Sustu, korktu, sindi

Seçim 2023 Haberleri

İYİ Parti’nin ağır topu Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti. Gelişmenin ardından partide Ağıralioğlu’na adeta savaş açıldı. Derhal Akşener’le görüşmesi iptal edilen Ağıralioğlu’na çok sayıda isim ağır sözlerle yüklendi.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kilitlendi. 4 cumhurbaşkanı adayının yarışacağı yarışta iktidar cephesinin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Muhalefetin oluşturduğu 6'lı masada ise yaşanan birçok krizin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ismi belirlendi.  

Akşener’in masayı dağıtıp tekrar dönmesine sahne olan olaylı aday belirleme süreci sonunda Kılıçdaroğlu aday ilan edildi ancak İYİ Parti’de çatlak sesler devam etti.

Aday belirleme yöntemine ve Akşener’e yapılanlara çok kızan Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşüp seçimde desteğini almasının ardından tepkisinin dozunu iyice artırdı. Önceki günlerde 6’lı masayı ağır sözlerle eleştiren Ağıralioğlu, dün sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Gelişmelerin ardında Ağıralioğlu’na partisinde adeta bıçaklar çekildi. Dün istifasının duyurmasının ardından Ağıralioğlu’nun Akşener’le randevusu jet hızıyla iptal edildi. Ağıralioğlu, görüşme için Akşener’le vedalaşmaya için gideceğini söylemişti.

Ayrıca partideki birçok kişi İYİ Parti’den sözcülükten grup başkan vekilliğine kadar birçok üst düzey görevde bulunan Ağıralioğlu’na yönelik sert tepkiler yöneltti.

GÖRÜŞME KAPISI KAPATILDI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Ağıralioğlu’nun “İstifa edeceğim. Akşener’le vedalaşmaya gidiyorum.” Sözleri sonrası bir açıklama yaptı. Zorlu, Ağıralioğlu’nun Meral Akşener’le görüşme kapısının kapalı olduğunu söyledi.

“SUSTU, SİNDİ, KORKTU…”

Görüşme iptali şoku yaşayan Ağıralioğlu ayrıca partideki birçok ismin hedefi oldu. Şehit kız kardeşine ettiği küfür nedeniyle bir dönem çok konuşulan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Adaleti kör, vicdanı sağır, kalbi taştan bu düzende; susanlardan olursam, sinenlerden olursam, korkanlardan olursam, milletim bana hakkını helal etmesin" dedi. Türkkan, Ağıralioğlu için ‘Sustu, korktu, sindi’ nitelemesi yaptı.

“MUHAKKAK HESAP VERİR”

Ağıralioğlu’na bir tepki de İYİ Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’den geldi. Sosyal medya hesabından konuşan Erdem, tepkisinde şu ifadeleri kullandı;

Bu seçimde isimlerin önemi yok. Onun için hiç kimse kendini kandırmasın. Mazeret aramasın. Milleti aptal yerine koymasın. Her kim ki tek adam rejiminin değişmesi için çalışmaz ve hakka, hukuka, adalete aykırı, vatana, millete, insana zarar veren bu düzenin devamına en ufacık bir katkı sağlar, değirmenine su taşırsa hesabını tarih önünde bir gün muhakkak verir. Bu seçim iyilikle kötülüğün seçimi işte o kadar. Bu da böyle biline.

“EL KALDIRAN SENDİN ŞİMDİ NE OLDU?”

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Üyesi Rıdvan Uz, dün Ağıralioğlu’na tepki göstermişti. Uz, sosyal medyadan açıklamasında,  "Sormam gereken soru şu; Yavuz Ağıralioğlu hatırlarsın sanırım. Divan da seninde olduğun ortamda altılı masaya tekrar dönülmemesi konusunda ben görüş bildirirken, sen masaya dönülmesi konusunda EL KALDIRAN'dın şimdi ne oldu?” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...