Kocaeli esnafından ‘terör’ tepkisi: HDP’li Gergerlioğlu, karakola sığındı, takviye kuvvet çağrıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Gergerlioğlu, seçim çalışmaları sırasında esnafın tepkisiyle karşılaştı. Gergerlioğlu, karakola sığınmak zorunda kaldı. O anlar kameraya yansıdı. Öte yandan olayın ardından HDP'lilerin katil polis söylemleri akıllara geldi.

Cumhurbaşkanı ve parlamento üyelerinin belirleneceği 14 Mayıs seçimine sayılı günler kaldı. Siyasiler programlarını sıklaştırırken seçime Yeşil Sol Parti adı altında girecek HDP’nin Kocaeli Milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, seçim bölgesinde sert tepkiyle karşılaştı.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre; seçim çalışmaları kapsamında Kuruçeşme’de esnaf ziyaretinde bulunan Gergerlioğlu ve beraberindeki heyet, HDP’nin terör örgütü PKK ile ilişkileri nedeniyle protesto edildi.

Tansiyon iyice yükselirken mahalleli Gergerlioğlu’na yönelik “Dinlemeyin teröristleri. Bu mahallede konuşamazsınız. Sırtını PKK’ya dayayanlar, arkanızda kim var açıklayın. Bu mahalleyi size bırakmayız. Dün kurşun attıkları polisin arkasına sığındılar” şeklinde sloganları attı.

KARAKOLA SIĞINDI

Ziyaretlerini yarıda kesmek zorunda kalan Gergerlioğlu ve beraberindekiler karakola sığınmak zorunda kaldı.

TAKVİYE KUVVET ÇAĞRILDI

Söz konusu tepkili grup Kuruçeşme Polis Merkezi’ne sığınan heyeti kapının önünde uzun süre beklerken, olay yerine takviye kuvvetler de çağrıldı.

Bir süre sonra ortam yatıştırılarak kalabalık evlerine dağıtıldı.

HDP’LİLERİN KATİL DEVLET, KATİL POLİS SÖYLEMLERİ

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri, herhangi bir cinayet veya bir terör örgütü mensubu öldürüldüğünde dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak ‘katil polis’, ‘katil devlet’ söylemlerine başvurmasıyla biliniyor.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eskisehirli 1 Mayıs 2023 14:35

Bu vatanın yiğitleri bu vatanın evlatları hepinizin alnından öpüyorum Rabbim sayınızı artirsin

Sonraki Haber Yükleniyor...