Kurtulmuş'tan Özdağ'ın Suriyeli sığınmacı sözlerine tepki: Tamamen gerçek dışıdır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurtulmuş'tan Özdağ'ın Suriyeli sığınmacı sözlerine tepki: Tamamen gerçek dışıdır

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Kurtulmuş "Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği 'Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır." ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladı. Özdağ’ın, açıklamalarında “Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' ifadelerini kullandı.

"GERİ DÖNÜŞ ÇALIŞMALARI HASSASİYETLE SÜRÜYOR"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özdağ’ın sözlerini yalanladı. 

Kurtulmuş, “Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği 'Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem baş başa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.” dedi.

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1661303841034235904

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...