Seçim aracında AFAD kolisi görüntüsüne Bakan Yanık’tan açıklama: Yardım refleksiyle yapılmış, ben de üzüldüm

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim aracında AFAD kolisi görüntüsüne Bakan Yanık’tan açıklama: Yardım refleksiyle yapılmış, ben de üzüldüm

Seçim 2023 Haberleri

Seçim aracında AFAD kolisinin görüntülenmesi gündem olmuştu. Bakan Yanık katıldığı televizyon programında konuya açıklık getirdi. Yanık, "Yardım refleksiyle yapılmış, ben de üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracında görüntülenen AFAD yardım kolilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yanık, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade ederek, "O gün bir kısım vatandaşımız arkadaşlarımızı arıyor ve ‘gıda kolisine ihtiyacımız var’ diyorlar. Onlar da ‘biz getirelim’ diyor. Ben kendi makam araçlarımız bıraktım seçim bölgemde sivil araçla geziyorum. Tamamen yardım refleksiyle yapılmış. Tamamen düşüncesizlik. Görüntülerden ben de çok rahatsız oldum ama bir art niyet yok." dedi.

NTV canlı yayınına katılan Bakan Yanık,  seçim aracında görüntülenen AFAD yardım kolilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

NTV'de yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracındaki AFAD kolilerine ilişkin "Ben ne gördüm ne de aracı kullandık. Görüntülerden ben de üzüldüm ama bir art niyet yok." dedi.

SEÇİM ARACINDA AFAD KOLİSİ

Bakan Yanık konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefetin eleştirmesi yorumları bizim için bir anlam ifade etmiyor. Bir açıklama yaptık. Bu açıklamayı milletimize borcumuz var. Muhalefet, bize kamu kaynaklarını kullanma ya da yandaşlara menfaat temin etme noktasında ders verecek sıralamaya girebilecek bir durumda değil.

Konudan benim hiç haberim bile yok. İl başkanlıkları, seçim koordinasyon merkezleri adaylar adına araçları giydirir, o araçlar sokaklarda kullanılır veya seçim çalışmalarında kullanılır. Dolayısıyla o bahsi geçen araç da bunlardan birisi. Ben ne gördüm ne de daha kullanmadık. Önümüzdeki süreçte tabi kullanacağız. Sanki ben talimatlandırmışım ve böyle bir kampanya yürütüyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Osmaniye’de 1010 can kaybımız var. Dolayısıyla bu kadar ağır bir yıkımın içinde insanların hala depremzede refleksiyle hareket etmesi çok doğal. O gün bir kısım vatandaşımız arkadaşlarımızı arıyor ve ‘gıda kolisine ihtiyacımız var’ diyorlar. Onlar da ‘biz getirelim’ diyor. Ben kendi makam araçlarımız bıraktım seçim bölgemde sivil araçla geziyorum. Tamamen yardım refleksiyle yapılmış. Tamamen düşüncesizlik. Görüntülerden ben de çok rahatsız oldum ama bir art niyet yok. Bunun olmaması gerekirdi. Vatandaşlara ayni yardımları benim bakanlığım yapıyor. Bütün deprem bölgesine ve 85 milyona benim bakanlığım yapıyor, ben yapıyorum. Seçim otobüsüne 5 koli yığmaya hiç ihtiyacım yok. O telefon geldiğinde arayacak arkadaşlarımız AFAD yetkililerini gidip bakar mısınız diyecek. Senin işin değil o."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

NTV

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...