Seçime günler kala KONDA son seçim anketini açıkladı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçime günler kala KONDA son seçim anketini açıkladı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Seçim 2023 Haberleri

KONDA Araştırma, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala son anket sonucunu paylaştı. Peki, son anket sonucunda Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

KONDA Araştırma'nın son çalışmasına göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın oyu yüzde 52.7, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 47.3 olarak hesaplandı. KONDA son düzenlediği ankete göre AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararsız oyların dağıtılmış haliyle yüzde 52,7 oy ile seçimi kazanması öngörülüyor. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,3 puanda kalıyor.

Seçime günler kala KONDA son seçim anketini açıkladı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Araştırma kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Antep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Urfa ve Van'da seçmenlerle görüşüldü. 

Araştırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,63, yüzde 99 güven aralığında yüzde +/- 2,15 olarak hesaplandı. 1. tur Cumhurbaşkanı Seçiminin ardından, iki adaya yönelik oy tercihleri aşağıdaki gibi ortaya çıktı.

Yüzde 8,2 kararsız olduğunu ve yüzde 2,6 oy kullanmayacağını söyleyen seçmenleri orantılı bir şekilde dağıtıldığında Erdoğan'ın seçimi önde bitirdiği görüldü.

Anket sonuçları şöyle: 

  • Recep Tayyip Erdoğan Yüzde 52.7
  • Kemal Kılıçdaroğlu Yüzde 47.3 

Konda Araştırma, yaptığı anketle ilgili olarak şu üç notu düştü: 

"Birincisi, 20-21 Mayıs tarihinden seçime kadar bir haftada yaşanacak olayların siyasi tercihlere etkisi. İkincisi, Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylamasının ardından Ata İttifakı’nın dağılması üzerine, ittifakı oluşturan parti liderleri ve ittifak adayının seçimin 2. tur oylamasında farklı adayları destekleme kararı almaları üzerine yaşanabilecek stratejik oy kaymaları. Üçüncüsü de bu hükümet sistemi modelinde ilk defa deneyimleyeceğimiz, 2. tura giden seçimde katılım oranı olacaktır.”

Kaynak: KONDA Araştırma

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...