Son dakika: Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu 2. turu kabullendi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu yeni açıklamasında "Halkımız 2. tur diyorsa başımızın üstünde yeri var." dedi. Kılıçdaroğlu devamında "Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye seçimleri konuşuyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde oy sayımlarında sona yaklaşılırken Ankara'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderleriyle birlikte kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Geçici sonuçlar şunu göstermiştir ki Erdoğan toplumdan beklediği talebi alamamıştır. Biz önümüzdeki 15 gün boyunca bu ülkeye hakkı hukuku ve adaleti getirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi. 

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

"İTİRAZLARLA OLACAĞI ENGELLEYEMEZSİNİZ"

CHP lideri daha önceki açıklamasında, "Oylarının yüksek olduğu sandıklarda üst üste itirazlar yapılarak sistemin bloke edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ankara'da 300, İstanbul'da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir. İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz." ifadelerini kullanmıştı.

''BU MİLLETİN İRADESİNE BLOKE KOYMAYIN''

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu işin bir oldubittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın, bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun. Ülkenin belirsizliğe artık tahammülü yoktur. Milletin iradesinden korkmayın. YSK'yı da sorumluluğa davet ediyorum. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Halkın oyalanmasına izin vermeyin. Bu milletin iradesine bloke koymayın. Sahadaki demokrasi emekçilerimize sesleniyorum, sandıklarını ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...