Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Şirket Haberleri
  3. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi
Şirket Haberleri

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi

Son Güncelleme: 27 Mart, 2025 - 17:51
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi
Fotoğraf Başlığı Sabanci Holding Yönetim Kurulu Baskanligi'ni bir profesyonel üstlendi

Kurulduğu günden bu yana, Türkiye’de sayısız ilki hayata geçiren Sabancı Topluluğu, kurumsallaşma anlamında da Türk iş dünyasına örnek olacak tarihi bir adım attı. Türkiye’de aile üyelerinin hissedar olduğu büyük holdingler arasında bir ilk olan uygulamayla, Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu yapısı 27 Mart 2025 tarihli Genel Kurul toplantısı itibarıyla değişirken, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise bir profesyonel üstlendi.

Kaydet
a- | +A

Genel Kurul’da yapılan Yönetim Kurulu seçimi sonucunda, 21 yıldır Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Güler Sabancı yönetimden ayrılırken, finans ve iş dünyasının deneyimli isimlerinden Tayfun Bayazıt bağımsız üye olarak Yönetim Kurulu’na seçildi.

HAYRİ ÇULHACI YAKLAŞIK 35 YILDIR SABANCI TOPLULUĞU’NDA BULUNUYOR

Genel Kurul sonrasında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ise, yeni dönem görev dağılımı gerçekleşti. Yönetim Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda, Sabancı Topluluğu’nun profesyonel yöneticilerinden olan ve geçmiş Yönetim Kurulu’nda da Üye olarak yer alan Hayri Çulhacı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Yaklaşık 35 yıldır Sabancı Topluluğu’nda bulunan Hayri Çulhacı, Sabancı Holding’de Yürütme Kurulu Üyeliği, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Sabancı Holding ve iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerini icra etmiştir.

BAKMADAN GEÇME
12 Dev Adam
HABER
12 Dev Adam'ın EuroBasket 2025'teki grubu belli oldu!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi - 1. Resim
Başlık ResmiSabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi - 1. Resim

“SABANCI’NIN KURUMSALLAŞMA YOLCULUĞUNDA YENİ BİR DÖNEM”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Çulhacı, “27 Mart 2025 tarihinde yapılan Sabancı Holding Genel Kurulu ve akabinde düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısıyla, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bana bu onurlu görevi tevdi eden Yönetim Kurulu’muza yürekten teşekkür ederim. Sabancı Topluluğu bugüne kadar, dünya devi yabancı şirketlerle yaptığı ortaklıklarla her zaman kurumsallaşmanın ülkemizdeki öncüsü olmuştur. Ve şimdi, ana hissedar ailenin mensubu olmayan bir profesyonelin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesi, Sabancı’nın kurumsallaşma yolculuğunda yeni bir döneme işaret etmektedir. Kurumsal tarihimizin bu önemli dönemecinde yer almak aynı zamanda ağır bir sorumluluğu da yanında taşımaktadır” dedi.

“Yeni bir döneme adım atarken, CEO’muz Cenk Alper, onun liderliğindeki Yönetim Ekibi ve çalışanlarla birlikte daha büyük başarılara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyorum” diyen Hayri Çulhacı şöyle devam etti: “Bu yolculukta, gayret ve ciddiyetle ana işlerimizi büyütürken, teknolojinin ve inovasyonun en iyi örneklerini işlerimize uyarlayacağız. Bu şekilde Topluluğumuzu gelecek nesillere hazırlayacak, Dünya’nın Sabancı’sını hep birlikte oluşturacağız. Ve her zaman olduğu gibi, Sabancı Topluluğu’nda çalışmanın gurur ve ayrıcalığını en iyi şekilde hissetmeye devam edeceğiz. Diğer yandan, Topluluğumuzun temellerini 100 yıl önce atarak bugünlere gelmesini sağlayan kurucumuz merhum Hacı Ömer Sabancı ve onun bayrağını başarıyla taşıyan Sabancı kardeşlerin Türkiye’ye bırakmış oldukları bu mirasa şükran duygularımızla sahip çıkmak hepimizin görevidir. 21 yıldır başarıyla yönettiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bana devrederek, enerjisini Vakıf, Müze ve Üniversite bünyesinde eğitime ve toplumsal gelişmeye hasretmeyi tercih eden Sayın Güler Sabancı’ya tüm paydaşlar adına şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonrası için de oluşturacağı toplumsal katkının katlanarak devam etmesini diliyorum. Kendisi her zaman bilgisi ve bilgeliği ile bir numaralı referans kaynağım olacaktır.”


Hayri Çulhacı Hakkında – Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Hayri Çulhacı, 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuş, 1986 yılında ise ABD’deki Northeastern Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisansı (MBA) derecesini almıştır.

1979–1990 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı ve Daire Başkanı olarak görev yapan Çulhacı, 1990 yılında Akbank’a Genel Müdür Yardımcısı olarak katılmıştır. 2009 yılından itibaren Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, 2010’dan itibaren de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini üstlenmiş; aynı zamanda Denetim Komitesi, Kurumsal Yönetim Komitesi ve Üst Düzey Risk Komitesi başkanlıklarını yürütmüştür. Çulhacı, 2020 yılında Akbank’tan emekli olmuştur.

Hayri Çulhacı, geçmişte Aksigorta A.Ş. ve Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuş, ayrıca Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Halen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Hayri Çulhacı, 27 Mart 2025 tarihinde Güler Sabancı’nın ardından Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralarak, Sabancı Topluluğu tarihinde bu pozisyona profesyonel yönetici kimliğiyle gelen ilk isim olmuştur.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi - 2. Resim
Başlık ResmiSabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir profesyonel üstlendi - 2. Resim

TAYFUN BAYAZIT KİMDİR?

S. Illinois Üniversitesi Makine Mühendisliği Lisans eğitimi sonrası Columbia Üniversitesi’nden Finans ve Uluslararası İlişkiler dallarında Yüksek Lisans (MBA-1983) derecesi alan Bayazıt, bankacılık kariyerine Citibank’ta başladı.

Daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu bünyesinde Yapı Kredi (Genel Müdür Başyardımcısı), İnterbank (Genel Müdür) ve Banque de Commerce et de Placement S.A. İsviçre’de (CEO) üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 1999 yılında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dışbank Murahhas Azalığı’na atandıktan sonra aynı grupta 2001 yılında Dışbank İcra Başkanlığı’nı (CEO) üstlendi. 2003 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Bayazıt, Temmuz 2005’te Fortis’in, Dışbank’ın çoğunluk hisselerini alması sonrası Fortis Türkiye CEO’luğu ve Fortis Küresel Yönetim Komitesi üyeliğine getirildi. 2006’da yapılan Genel Kurul’da Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2007 yılında Yapı Kredi’ye (UniCredit ve Koç ortaklığı) Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak geri döndü ve 2009 yılında bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

Bayazıt, Yapı Kredi’deki görevinden Ağustos 2011’de kendi yönetim ve danışmanlık şirketini kurmak için ayrıldı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyeliği’ne ilaveten sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmektedir.

Yazar : YASİN GÖRKEM ERDURAN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Mart, 2025 - 17:51
Haberle İlgili Daha Fazlası
Şirket Haberleri
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Sibirya gitti Akdeniz geldi! Orhan Şen hem yağmur hem de kar için tarih verdi
    Sibirya gitti Akdeniz geldi! Orhan Şen hem yağmur ...
    Kaydet
  • 2
    Köyün 25 yıllık camisi satışa çıktı! Sebebi mahalleliyi isyan ettirdi
    Köyün 25 yıllık camisi satışa çıktı!
    Kaydet
  • 3
    İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi
    İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu
    Kaydet
  • 4
    Eski SDG'liden bomba ifşaatlar! ABD’yi kandırdılar HDP pay gönderdi
    Eski SDG'liden bomba ifşaatlar!
    Kaydet
  • 5
    Yürek ısıtan görüntü! Vatandaşlar çeşmeyi açtı: Kedinin susuzluğu sona erdi
    Su içmek için patisini çeşmeye dayadı! Yürek ısıta...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Devlet, imzasını emanet kalemle atmaz
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Altın ve gümüş ne diyor?
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Gayet net…
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci Bir kahvaltıdan fazlası
    Kaydet
  • Geniş Açı - Fikir Ve Tartışma
    Geniş Açı - Fikir Ve Tartışma Gün, herkes için 24 saat asıl mesele onu nasıl yaşadığımız
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Murtaza Kalesi zamana direniyor
    Murtaza Kalesi zamana direniyor
    Kaydet
  • En çok altın alan ülkeler açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?
    En çok altın alan ülkeler açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?
    Kaydet
  • Yeni transfer Yaser Asprilla'dan ilk açıklama
    Yeni transfer Yaser Asprilla'dan ilk açıklama
    Kaydet
  • YPG'ye verilen süre doldu, ateşkes 15 gün uzatıldı
    YPG'ye verilen süre doldu, ateşkes 15 gün uzatıldı
    Kaydet
  • Köyün 25 yıllık camisi satışa çıktı!
    Köyün 25 yıllık camisi satışa çıktı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Kar ne zaman geri dönecek? Prof. Dr. Orhan Şen tarihi açıkladı
Kar ne zaman geri dönecek? Prof. Dr. Orhan Şen tarihi açıkladı
Kaydet
Galatasaray'dan Ali Koç'a sert sözler!
Galatasaray'dan Ali Koç'a sert sözler! "Kardeşlik ortamı için bekâ sorunu"
Kaydet
İranlı cerrah yaşadığı dehşeti anlattı: Yaralılardan sürekli gerçek mermi çıkardım
İranlı cerrah yaşadığı dehşeti anlattı: Yaralılardan sürekli gerçek mermi çıkardım
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası