Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Şirket Haberleri
  3. Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı
Şirket Haberleri

Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı

Son Güncelleme: 28 Ağustos, 2025 - 13:55
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı
Fotoğraf Başlığı Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlik katki

Dijital dönüşümün değişmeyen lideri Türk Telekom, ülkemizin dijital geleceğin inşasına yön veren çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor.

Kaydet
a- | +A

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Gururla söylüyorum ki; bugün, Türk Telekom ve ülkemiz için çok önemli bir gün. Bugün, Türk Telekom’un 2026 yılı Şubat ayında bitecek olan sabit hizmetler imtiyazının 2050 yılına kadar uzatıldığının resmiyete döküldüğü gün olarak tarihe geçiyor. Bu sürecin ülkemizin devletimizin ve şirketimizin menfaatleri çerçevesinde sonuçlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sözleşme ile Türkiye ekonomisine 20 milyar dolar tutarında doğrudan katkı sağlayacağız. Bununla birlikte bu yeni sözleşmenin sektörümüze, teknoloji tabanlı tüm endüstrilere ve ülkemizin dijital dönüşümüne etkisi çok daha yüksek ölçekte olacak. Bu müstesna sorumluluğun bize yeniden emanet edilmesinden onur duyuyoruz. Bu anlaşma; Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlama hedefimiz doğrultusunda bize birçok yeni fırsat sunacak, stratejik ve net bir yol haritası çizme olanağı tanıyacak” dedi.

Türkiye’nin dijital geleceğinin inşasına liderlik eden Türk Telekom, ülkenin dört bir yanında fiber altyapı yatırımlarını sürdürüyor.  ‘Herkes için yüksek hızda internet’ sunmak amacıyla 81 ilin her noktasını fiber ağlarla ören Türk Telekom’un sabit hizmetler imtiyaz sözleşmesi 2050 yılına kadar uzatıldı. Türk Telekom, 2050 yılına kadar devam edecek imtiyaz süresi boyunca yapacağı yatırımlarla Türkiye ekonomisine 20 milyar dolarlık doğrudan katkı sunacak. 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 20 MİLYAR DOLARLIK KATKI

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Gururla söylüyorum ki; bugün, Türk Telekom ve ülkemiz için çok önemli bir gün. Bugün, Türk Telekom’un 2026 yılı Şubat ayında bitecek olan sabit hizmetler imtiyazının 2050 yılına kadar uzatıldığının resmiyete döküldüğü gün olarak tarihe geçiyor. Bu sürecin ülkemizin, devletimizin ve şirketimizin menfaatleri çerçevesinde sonuçlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sözleşme ile Türkiye ekonomisine 20 milyar dolar tutarında doğrudan katkı sağlayacağız. Bununla birlikte bu yeni sözleşmenin sektörümüze, teknoloji tabanlı tüm endüstrilere ve ülkemizin dijital dönüşümüne etkisi çok daha yüksek ölçekte olacak. Bu müstesna sorumluluğun bize yeniden emanet edilmesinden onur duyuyoruz. Ülkemizin iletişim altyapısının kurucusu ve geliştiricisi Türk Telekom olarak, bugüne kadar imtiyazı, ülkemize ve milletimize hizmet anlayışıyla, tarihi bir misyon olarak üstlendik. Her zaman Türk Telekom’un yaptığı her yatırımın Türkiye’nin kazanımı olduğunun bilinciyle hareket ettik. Yatırımlarımızla ülkemizin her köşesine değer kattık. Oyun alanımızı hem yerel hem de global arenada hep ufkun ötesine taşıma gayreti içinde olduk. Bu anlaşma; Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlama hedefimiz doğrultusunda bize birçok yeni fırsat sunacak, stratejik ve net bir yol haritası çizme olanağı tanıyacak. Süreçteki değerli katkıları için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ve adını sayamadığım emeği geçen tüm paydaşlarımıza, Türk Telekom’un çok kıymetli çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

506 BİN KİLOMETRE FİBER UZUNLUK

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak yıllardır dile getirdiğimiz bir gerçek var: Bizim altyapımız, Türkiye’nin altyapısıdır. Biz Türkiye’nin dijital dönüşümünü sağlıyoruz. Sektörümüzün yatırım lideriyiz. İstihdama katkımızla, yatırımlarımızla, ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz teknolojilerimizle; devletimize ve ekonomimize büyük kazanımlar sağladık. Bugün itibarı ile fiber uzunluğumuz 506 bin kilometreyi aştı. Yarım milyon kilometrelik fiber ağ, ülkemizin dijital geleceğinin en güçlü teminatı. Fiber ağımız ve 33,8 milyona yükselen fiber hane kapsamamızla bireylerin ve kurumların dijitalleşmesini destekliyoruz. Fiber yaygınlık kadar önemli bir diğer unsur da hız verebilirlik konusu. Türkiye genelinde 1 Gbps erişim hızı verebildiğimiz hane sayısını 11,5 milyona taşıdık. Ortalama bağlantı hızımızı ise 383 Mbps’e yükselttik.   Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın sonuçları uluslararası raporlara da yansıyor. FTTH Council raporundaki verilere göre Türkiye, 39 Avrupa ülkesi arasında fiber altyapı alanında; en çok haneye fiber altyapısı ulaştıran 3’üncü, en çok fiber aboneye sahip 4. ülke konumunda ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen 5 pazarı arasında yer alıyor. Türkiye’nin her yerini fiber ağlarla örme konusunda kararlıyız. Fiber altyapı 5G için de büyük öneme sahip. 5G’ye geçişte gerekli olan LTE baz istasyonları oranımızı da şimdiden, dünyada 2030 için hedeflenen oranın üzerine çıkararak, %55’e yükselttik. Buradan aldığımız güçle de 5G’ye en hazır operatör olduğumuzu söylüyoruz. Ülke sınırlarını aşan projelerimizle kendimizi sadece Türkiye’nin değil bölgemizin ve dünyanın dijital geleceğini şekillendiren bir aktör olarak görüyoruz. Bildiğiniz gibi yakın zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de fiberleşme sürecini başlattık” dedi.

2030 HEDEFLERİ: DAHA HIZLI, DAHA KAPSAYICI, DAHA GÜÇLÜ

Önal; “Yenilenen imtiyaz ile uzun vadede kesintisiz yatırım yapma ve şebekemizi öngörülebilir bir şekilde dönüştürme ve genişletme fırsatına sahibiz. Yoğun olarak devam edecek fiber dönüşüm yatırımlarımızla ülkemizin fiber hane erişim oranını artırarak kalıcı değer oluşturmayı sürdüreceğiz. Yenilenen imtiyazla, öncelikle 2030 yılına kadar; fiber erişimini 37 milyon haneye, abone sayımızı 17 milyona yükseltmeyi, ortalama fiber bağlantı hızımızı ise 7 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Oldukça önemsediğimiz; sanal ağlardan kuantum iletişime, veri merkezlerinden siber güvenliğe, yapay zekâdan IoT’ye kadar birçok alanda dijital ekosistemin omurgasını güçlendirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin teknolojideki bayrak taşıyıcısı olma misyonumuzu daha büyük bir motivasyonla sürdüreceğiz” dedi.

Editör : MELİN ÖZTÜRK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Ağustos, 2025 - 13:55
Haberle İlgili Daha Fazlası
Şirket Haberleri
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Rüya Gibi neden yok, final mi yaptı? Dizinin akıbeti merak ediliyor
    Rüya Gibi dizisi neden yok?
    Kaydet
  • 2
    Kar altında hayat: Vatandaşlar evlerine tünellerden giriyor
    Kar altında hayat: Vatandaşlar evlerine tünellerde...
    Kaydet
  • 3
    Erdoğan'dan emekli aylığı açıklaması! Eleştirilere dolar hesabıyla cevap verdi
    Erdoğan'dan emekli aylığı açıklaması! Eleştirilere...
    Kaydet
  • 4
    Üniversiteyi bitirdi, köy hayatını seçti! Hollanda’dan gelip Yörük kızı Ayşe’yi izliyorlar
    Hollanda’dan gelip yörük kızı Ayşe Erden’i izliyor...
    Kaydet
  • 5
    Altın ve gümüşte tarihi eşik! “Bu zirve değil, yeni dönem başlıyor”
    Altın ve gümüşte tarihi eşik!
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Küstahça saldırının hesabı sorulacaktır!..
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Türkiye’ye ihanet edenler hesapsız mı kalacak?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er İktidarın karnesi
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Örgütler kullanılıyor, devletler ise anlaşıyor...
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Suriye’den Irak’a: Tasfiyenin artçı sarsıntıları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar! O anlar kamerada
    Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Beylikdüzü'nde pes dedirten görüntüler! Çocuklarını dilendiren kadından kendisini uyaran vatandaşa şok tehdit
    Beylikdüzü'nde pes dedirten görüntüler! Çocuklarını dilendiren kadından kendisini uyaran vatandaşa şok tehdit
    Kaydet
  • Putin balina kullandı, ABD yarasa bombası geliştirdi! İngiliz basını gizli savaşı ifşa etti
    Putin balina kullandı, ABD yarasa bombası geliştirdi! İngiliz basını gizli savaşı ifşa etti
    Kaydet
  • Bursa'da otobüs içerisinde darp:
    Bursa'da otobüs içerisinde darp: "Komutanıma bıçak çekti" dedi, tekme tokat saldırdı!
    Kaydet
  • Trump-NATO anlaştı! 'Grönland vergileri' askıya alındı
    Trump-NATO anlaştı! 'Grönland vergileri' askıya alındı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
YPG'nin kalkanı İsrail! Tel Aviv'den Suriye'deki teröre açık destek
Tel Aviv'den Suriye'deki teröre açık destek
Kaydet
Beşiktaş, Rafa Silva'nın transferini KAP'a bildirdi
Beşiktaş, Rafa Silva'nın transferini KAP'a bildirdi
Kaydet
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan, Galatasaray'ın rekor teklifini doğruladı: Hedefimiz daha yüksek
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan, Galatasaray'ın rekor teklifini doğruladı: Hedefimiz daha yüksek
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası