EURO 2020'de İtalya'nın rakibi İngiltere oldu

Düzenleyen:
EURO 2020'de İtalya'nın rakibi İngiltere oldu

SPOR Haberleri

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında, Danimarka'yı 2-1'lik skorla yenen İngiltere, İtalya'nın finaldeki rakibi oldu.

Tarihinde hiç Avrupa şampiyonluğu bulunmayan ve finale de çıkamayan İngiltere ile 1992'de Yugoslavya'nın yerine katıldığı turnuvada kupayı müzesine götüren Danimarka karşılaştı Wembley Stadı'nda. Kadrosundaki en önemli isim olan Christian Eriksen'in kalp krizi geçirerek futbol hayatını noktalamasından sonra yoluna devam eden Danimarka, yıldız oyuncunun yerine şans bulmaya başlayan Damsgaard'ın muhteşem frikiğiyle öne geçse de sevinci uzun sürmedi.

SCHMEICHEL YETMEDİ
Kjaer'in golü önlemek için yaptığı müdahale topun kendi ağlarına gitmesine sebep oldu ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Normal sürenin son 30 dakikasından itibaren İngiltere tek kale oynamaya başladı. Hollandalı hakem Danny Makkelie 104. dakikada çok tartışılan bir kararla İngiltere lehine beyaz noktayı gösterdi. Vuruşu Schmeichel'den dönen Harry Kane boşta kalan topu ağlara göndererek yıllardır finali bekleyen İngilizleri sevince boğdu.

EURO 2020'de İtalya'nın rakibi İngiltere oldu

VİKİNG İSYANI: PENALTI DEĞİLDİ!
Karşılaşmanın 104. dakikasında Sterling'in ceza sahası içinde yerde kalmasıyla İngiltere penaltı kazandı. Danimarkalı futbolcular bu pozisyonda Sterling'in kendisini yere attığını iddia ederek Hollandalı hakem Danny Makkelie'ye itiraz etse de karar değişmedi.

İNGİLTERE DAYANAMADI: İLK GOLÜ YEDİLER
Yarı finale yükselene kadar çıktığı beş maçta da kalesini gole kapatan İngiltere'nin istikrarına Danimarka son verdi. Damsgaard'ın 30. dakikada gönderdiği muhteşem füze aynı zamanda EURO 2020'de frikikten atılan ilk gol oldu.

DEV FİNAL PAZAR GÜNÜ
EURO 2020'de şampiyonun belirleneceği final maçı pazar günü oynanacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Wembley Stadı'nda İtalya ve İngiltere arasında oynanacak final maçı saat 22.00'de başlayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...