Galatasaray Gaziantepspor’u 2-0 mağlup etti: Aslan zirve yarışında ‘Ben de varım’ dedi

Düzenleyen:
Galatasaray Gaziantepspor’u 2-0 mağlup etti: Aslan zirve yarışında ‘Ben de varım’ dedi

SPOR Haberleri

Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında kendi sahasında ağırladığı Gaziantepspor'u 2-0'lık skorla mağlup ederek, zirve yarışına asıldığını gösterdi. Sarı kırmızılı ekip, bu karşılaşma ile 3 puandan fazlasını kazandı.

YALIMCAN SARPYEL

Beşiktaş derbisinde alınan mağlubiyet sonrası Galatasaray’ın mutlaka kazanması gereken bir mücadeleydi… Gaziantep de hiç değilse 1 puan alıp kötü gidişatı durdurmak istiyordu. Erol Bulut beşli defans dizilimiyle temkinli başladı mücadeleye. Alan daraltarak sarı kırmızılılara ilk 45’te pek fırsat vermediler. Devrenin son saniyelerinde sahneye çıkan Morutan attığı şık golle kilidi açtı, Kerem 73’te skoru belirledi: 2-0.

BEŞİKTAŞ'I YAKALADI

Son haftalarda zirvenin uzağında kalan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kaybettiği haftanın en kârlılarından biri oldu. Tabiri caizse bir maçta 9 puan topladı. Gaziantep karşısındaki galibiyetle Aslan sıralamada, Fenerbahçe’nin önüne geçerken Beşiktaş’la puanını eşitledi.  Tekrar rotasını zirveye çeviren Cimbom, hafta içi oynayacağı Lokomotiv Moskova maçı öncesi de moral depoladı.  

ÇİLİNGİR MORUTAN

Gaziantep’in ana oyun planı, kalabalık savunma hattıyla topu orta alan sıkıştırmak ve sarı kırmızılılara geniş alanlar bırakmamak olarak gözüktü. Bu taktik özellikle ilk bölümde işledi. Aslan istediği kadar fırsat yakalayamadı. Ama 45+3’te harika bir gol atan Morutan bütün gidişatı değiştirdi. İkinci yarı Gaziantep daha fazla risk almak zorunda kalınca Galatasaray pozisyonlar fırsat buldu. Nitekim Kerem’in golü de kontrataktan geldi.

 

Galatasaray Gaziantepspor’u 2-0 mağlup etti: Aslan zirve yarışında ‘Ben de varım’ dediKarşılaşmada Galatasaray, etkili oyunuyla göz doldurdu.

MARCAO DUYGULANDI

Cezası bittikten sonra ilk defa iç sahada seyircisi karşısına çıkan Marcao rakip ataklarında takımını ayakta tutan isimdi. Maçın ardından büyük mutluluk yaşayan ve tribünden aldığı sarı kırmızılı bayrağı dalgalandıran futbolcu, "Rakipler kaybetmişti, dersimizi iyi çalışmıştık. Hedefimiz şampiyonluk. Benim için zor bir dönemdi (cezalı olması). Maçtan sonra duygusal anlar yaşadım. Hoca'ma teşekkür ediyorum" açıklaması yaptı.

PATRICK VAN AANHOLT:
İyi bir reaksiyon

Galatasaray'ın sol beki Patrick van Aanholt, ''Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yaşadığı puan kayıpları bizi motive etti. Yüzde yüz kazanmamız gerekiyordu. Biz de gereğini yaptık. Geçen haftaki Beşiktaş mağlubiyetine iyi reaksiyon verdik” diye konuştu.

BULUT: YORUM NİYE FARKLI! 
Galatasaray’ın ilk golü ofsayt 

Gaziantep'in çalıştırıcısı Erol Bulut, "Beşiktaş maçındaki gol ofsayt diye iptal edildi. Hakemler yediğimiz ilk golü ise farklı yorumladı. Bu işin standardı yok! Her hakem farklı yorumluyor. Hakem takdir haklarını G.Saray'dan yana kullandı" açıklaması yaptı.

PENALTI FATURASI 
Mustafa kesik yedi  

Takımın penaltıcı olarak belirlenmemesine rağmen derbide topu Cicaldau’dan alan ve atışı kaçıran Mustafa, Fatih Terim’i bir hayli kızdırmıştı. Terim, Gaziantep karşısında Mısırlı golcüyü yedek soyundururken ileri uçta Halil’e formayı verdi.

Galatasaray Gaziantepspor’u 2-0 mağlup etti: Aslan zirve yarışında ‘Ben de varım’ dedi

OFSAYT TARTIŞMASI
Mehmet Topal'ın golü iptal edilmişti 

Galatasaray'ı öne geçiren Morutan'ın golü ofsayt tartışmalarını beraberinde getirdi. Arada bulunan Nelsson'un kaleci Günay'ın gorüş açısını kapattığı dillendirildi. Beşiktaş’ın Hatayspor karşısında Mehmet Topal ile bulduğu gol, Montero’nun kalecinin önünde durduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. Beşiktaş Kulübü iki pozisyonun görselini yan yana koyarak, "Adalet herkese lazım!" paylaşımı yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...