A Milli Takım Galler'i devirdi: Bekle bizi Almanya

- Güncelleme:
A Milli Takım Galler'i devirdi: Bekle bizi Almanya

SPOR Haberleri

Galler’de Morrell 41’de atıldı. ‘Bizim Çocuklar’ sonrasında rakibini âdeta sahasına hapsetti. İki golümüzün VAR’a takıldığı, Hakan’la penaltı kaçırdığımız gecede kilidi Umut Nayir açtı. Arda Güler muhteşem golüyle Türkiye’yi ayağa kaldırdı

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - A Millî Takım EURO 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Galler’i yendi, finaller için dev bir adım attı. Rakip zorluydu. EURO 2020’de bizi yenen kadrodan yedi isim on birdeydi. Fakat ‘Bizim Çocuklar’ da rövanş için sahadaydı. 90 dakikanın büyük bölümünü domine ettik. Kalemizde neredeyse hiç fırsat vermedik. Galler’i ezdik de ezdik. Bir penaltı kaçırdık, iki golümüz VAR’dan döndü ama kazanmayı bildik. 

GÖZ KARARI ÇİZGİ

9’da Merih’in derinlemesine pasıyla ceza sahasına giren Zeki’nin ortasını uzaklaştırmak isteyen Mepham topu kendi kalesine gönderdi. VAR ofsayt için kararsız kalınca orta hakem izlemeye gitti ve golü iptal etti. 41’de Morrell, Ferdi’ye yaptığı sert faul sonrası kırmızı kart gördü. İlk yarının son bölümde Cengiz’in çaprazdan köşeye vuruşunu kaleci iki hamlede tutunca skor tabelası ilk devrede değişmedi.

KAPTAN KAÇIRDI

48’de Galler’in kazandığı serbest vuruşta Wilson topu tam çatala yolladı, köşeye harika uzanan Mert devleşti. 64’te Ferdi’nin ortasına elle müdahale edilince penaltı kazandık. Topun başına gelen Hakan’ın vuruşunu Ward çıkardı. 68’de Umut’un golü de VAR’dan döndü. Sadece 4 dakika sonra Barış’ın ortasını Umut kafayla ağlara yolladı:1-0. 80’de Arda sağ çaprazdan müthiş vurdu, Türkiye ayağa kalktı: 2-0.

TOHUMLAR YEŞERDİ

Letonya ve Galler maçları öncesi koltuğu tartışılan Stefan Kuntz takımımızı ayağa kaldırdı. Alman çalıştırıcının yönetimindeki millî takım önce Letonya’yı sonra da Galler’i yenerek Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine yaklaştı. Ay yıldızlı ekibimiz 9 puan ve maç fazlasıyla liderliğini pekiştirirken gruptaki en zorlu rakiplerinden Galler’e beş puan fark yaptı.

BURADA MUTLUYUM

Maçı değerlendiren Stefan Kuntz, “Atmış olduğumuz önceki tohumların biraz yeşermiş olmasını, meyvelerini görmüş olduk. Oyuncular taktiksel olarak beklentilerimizi sahaya yansıttı” derken, “Geçen sezon Uluslar Ligi’nde dört maç kazanmıştık. Benim gitmem gerektiğini yazanlar oldu. Ben burada olmaktan, bu takımla çalışmaktan mutluyum. Gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...