A Milli Takım'da Shane Larkin şoku! EuroBasket 2022'ye devam edemeyecek

Düzenleyen:
A Milli Takım'da Shane Larkin şoku! EuroBasket 2022'ye devam edemeyecek

SPOR Haberleri

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, sakatlığı nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı. "Koç ben çok oynamak istiyorum ama elim çok kötü, çok ağrım var. En önemlisi de topu tutamıyorum."

Milli Basketbol Takımı'nda elinden yaşadığı sakatlıktan dolayı Gürcistan'daki grup maçlarından sonra Türkiye'ye dönen Shane Larkin, Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu tarafından muayene edilmişti.

Larkin'in, Fransa maçında forma giyip giyemeyeceği yapılacak son kontrollerin ardından belli olacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, sakatlığı nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı.

"TOPU TUTAMIYORUM" DEDİ

Ergin Ataman, şampiyonanın son 16 turunda yarın Fransa ile karşılaşacak ay-yıldızlı takımın Berlin'deki Mercedez-Benz Arena'da yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tedavisi için İstanbul'da bulunan Shane Larkin'in durumuyla ilgili bu sabah bilgilendirildiklerini belirten tecrübeli başantrenör, "Ameliyat olması gerekiyor. Yapılan kontrollerde üçüncü ile dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık var. Özellikle ilk maçımız olan Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. MR'da da belirgin bir yırtık çıkınca artık operasyon kaçınılmaz oldu. Kendisiyle konuştum. Bana, 'Koç ben çok oynamak istiyorum ama elim çok kötü, çok ağrım var. En önemlisi de topu tutamıyorum. Topu tutamadığım zaman da takıma fayda veremiyorum. Onun için ben bir an önce ameliyat olup, sahalara öyle dönmek istiyorum.' dedi." diye konuştu

A Milli Takım'da Shane Larkin şoku! EuroBasket 2022'ye devam edemeyecek

ERGİN ATAMAN FRANSA MAÇI İÇİN NE DEDİ?

"Zor bir maç. Rakip oldukça güçlü bir takım. Pota altında özellikle Gobert ve Yabusele ile ciddi anlamda etkililer. Orayı bir kere durdurmamız gerekiyor. Ribaunt hakimiyetini almamız lazım. Yine kenardan Moustapha Fall geliyor. O da pota altında dominant bir oyuncu. Yine uzun oyuncuları Poirier ve Amath M'Baye var. Skorer pozisyonunda bir NBA yıldızı Evan Fournier çok etkili. Bir de Thomas Heurtel takımın en çok asist yapan oyuncusu."

"Biz planlarımızı yaptık. Bir kere dış adamları iyi durdurmamız gerekiyor. Dış adamlara iyi baskı yapıp, pota altında da ribauntları kontrol edebilirsek maça ortak oluruz. Maçı kazanmak için sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Kolay bir maç değil. Ama Türk Milli Takımı da bu tip maçları hep sert oynayan, kolay bir şekilde vermeyen bir takım. Kazanan takım çeyrek finale çıkacak. Biz o çeyrek finalist olmak için tüm gücümüzle sahada olacağız."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...